Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga,[1] dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.
Pagrindinis dėmesys skiriamas virėjų meistriškumui, aplinkai, aptarnavimo kultūrai, etiketui bei patiekalų kokybei ir pateikimui. Naudojami kokybiški ir kiek įmanoma švieži produktai, laikomasi kultūrai būdingo pateikimo bei aptarnavimo, gali būti atkuriama ir visa autentiška aplinka.
Šefas Martynas Meidus: eksperimentas vilniečiams pasiūlyti paryžietišką vakarienės kultūrą sulaukia dvejopų reakcijų
Duris atvėręs restoranas „Kyiv“ kviečia susipažinti su Ukrainos gastronominiu paveldu – tai ne tik barščiai ar populiarusis kotletas
Virtuvės
šefas: pradėjęs dirbti viešbučio restorane buvau šokiruotas, kiek daug
maisto išmetama, – trys didžiuliai konteineriai per dieną
Iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlęs ir ten restoraną atidaręs indas Chandanas: čia radau viską ir čia pasiliksiu
Penktą kartą paskelbtas „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje reitingas: sąraše – 11 naujų vardų, 7 restoranai niekur nesitraukia
Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės
Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe
Užkalnis džiaugiasi radęs dėmesio vertą restoraną: pagaliau kažkas į Lietuvą atnešė tikrąją Kiniją
Dukart geriausiu virtuvės šefu pripažintas Misius apie audrą restoranų rinkoje: vienoks ar kitoks rinkos apsivalymas visada yra gerai
Nepaisant koronaviruso iššūkių, prancūzo restoranas išsaugojo „Michelin“ žvaigždutę
Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos
Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą
Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų
Vilniuje atidarytas greito maisto restoranas – čia galima paragauti korėjietiškų patiekalų
Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų
Nauji „Michelin“ restoranai Latvijoje: ko juose galima paragauti ir už kokią kainą?
Restoranas Latvijoje pirmą kartą įvertintas „Michelin“ žvaigždute: pasižiūrėkite, kaip atrodo patiekalai
Brangiausi pasaulio restoranai: už vakarienę vienam asmeniui tenka pakloti nuo 300 iki 1500 eurų – ištaigingiausią rasite Ispanijoje
Virtuvės šefas Praspaliauskas: tiesą sakant, buvo laikas, kai tikrai norėjau išvažiuoti iš Lietuvos – jau ir darbo pasiūlymą Danijoje turėjau
Restoranų apžvalgininkė Labanore aptiko lietuviškos virtuvės perlą, kur negėda ir svečius nusivežti – nereikės siūlyti šaltibarščių, cepelinų ar keptos duonos iš pakelės
Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
Vilniuje duris atvėrė korėjietiško stiliaus maisto restoranas – lankytojai važiuoja net iš kitų mikrorajonų
Papasakojo, kaip veikia vietų restorane rezervacijos sistema, – nežinantieji detalių rizikuoja pakratyti piniginę
Net dviem „Michelin“ įvertintų restoranų virtuvėms vadovaujantis šefas: nieko nekeičiau nei prieš, nei po įvertinimo