restoranai

269 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga,[1] dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Pagrindinis dėmesys skiriamas virėjų meistriškumui, aplinkai, aptarnavimo kultūrai, etiketui bei patiekalų kokybei ir pateikimui. Naudojami kokybiški ir kiek įmanoma švieži produktai, laikomasi kultūrai būdingo pateikimo bei aptarnavimo, gali būti atkuriama ir visa autentiška aplinka.

Riebus katinas paskelbė 10 geriausių 2024 metų kavinių ir restoranų: čia – skaniausi cepelinai, picos, burgeriai, kebabai ir BBQ šonkauliai

Šefas Martynas Meidus: eksperimentas vilniečiams pasiūlyti paryžietišką vakarienės kultūrą sulaukia dvejopų reakcijų

Duris atvėręs restoranas „Kyiv“ kviečia susipažinti su Ukrainos gastronominiu paveldu – tai ne tik barščiai ar populiarusis kotletas

Virtuvės
šefas: pradėjęs dirbti viešbučio restorane buvau šokiruotas, kiek daug
maisto išmetama, – trys didžiuliai konteineriai per dieną

Iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlęs ir ten restoraną atidaręs indas Chandanas: čia radau viską ir čia pasiliksiu

Penktą kartą paskelbtas „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje reitingas: sąraše – 11 naujų vardų, 7 restoranai niekur nesitraukia

Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės

Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe

Užkalnis džiaugiasi radęs dėmesio vertą restoraną: pagaliau kažkas į Lietuvą atnešė tikrąją Kiniją

Dukart geriausiu virtuvės šefu pripažintas Misius apie audrą restoranų rinkoje: vienoks ar kitoks rinkos apsivalymas visada yra gerai

Nepaisant koronaviruso iššūkių, prancūzo restoranas išsaugojo „Michelin“ žvaigždutę

Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos

Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą

Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų

Vilniuje atidarytas greito maisto restoranas – čia galima paragauti korėjietiškų patiekalų

Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų

Nauji „Michelin“ restoranai Latvijoje: ko juose galima paragauti ir už kokią kainą?

Restoranas Latvijoje pirmą kartą įvertintas „Michelin“ žvaigždute: pasižiūrėkite, kaip atrodo patiekalai

Brangiausi pasaulio restoranai: už vakarienę vienam asmeniui tenka pakloti nuo 300 iki 1500 eurų – ištaigingiausią rasite Ispanijoje

Virtuvės šefas Praspaliauskas: tiesą sakant, buvo laikas, kai tikrai norėjau išvažiuoti iš Lietuvos – jau ir darbo pasiūlymą Danijoje turėjau

Restoranų apžvalgininkė Labanore aptiko lietuviškos virtuvės perlą, kur negėda ir svečius nusivežti – nereikės siūlyti šaltibarščių, cepelinų ar keptos duonos iš pakelės

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius

Vilniuje duris atvėrė korėjietiško stiliaus maisto restoranas – lankytojai važiuoja net iš kitų mikrorajonų

Papasakojo, kaip veikia vietų restorane rezervacijos sistema, – nežinantieji detalių rizikuoja pakratyti piniginę

Net dviem „Michelin“ įvertintų restoranų virtuvėms vadovaujantis šefas: nieko nekeičiau nei prieš, nei po įvertinimo

Nekilnojamojo turto bendrovės „Darnu Group“ valdomas „Paupio turgus“ pristato naujus vardus – prie maisto gurmanų pamėgtos erdvės jungiasi trys restoranai. Vieną iš jų – pagal Meksikos ir Lotynų Amerikos virtuvės koncepciją kuriamą „Padre duos pipirų“ – vysto pati gastronominės erdvės valdytoja, raš...

2025.04.10 14:58
Parengė Lucky Bagel

Vilniuje atsidarė nauja pusryčių vieta – kavinė „Lucky Bagel“, kurios pagrindiniu akcentu tapo šviežiai gaminami beigeliai. Šią idėją į Vilnių parsivežė kavinei vadovaujantis ukrainietis Dmitrijus Savočka – apsilankęs Jungtinėse Amerikos Valstijose ir įkvėptas ten ragautų beigelių įvairovės, jis nus...

2025.04.09 12:58
Viktorija Chockevičiūtė-Žilinskė

Paskutinėmis savaitėmis vis dažniau išgirstama naujienų, kad užsidarė viena ar kita maitinimo įstaiga. Visi savininkai tarp priežasčių mini praėjusiais metais padidėjusią mokesčių naštą – pridėtinės vertės mokestis (PVM) nuo laikinai sumažinto iki 9 proc. koronaviruso metu grįžo į įprastą 21 proc. M...

2025.01.26 17:58
Riebus Katinas

Štai ir išrinkome 2024 metų „TOP 10 Lietuvos kavinių / restoranų“, gaminančių skaniausius cepelinus, picas, mėsainius, kebabus ar BBQ šonkaulius. Iš viso per du mėnesius komentaruose balsavo rekomenduodami maitinimo įstaigas 3305 skaitytojai. <...> TOP10 rasite po kiekvieno patiekalo nuotrauka.

2025.01.10 05:45
Žinios iš regionų
Nepriklausomybės aušroje įkurtos įmonės vadovas – apie jaunimo norą turėti „greitai ir daug“: stebuklų nėra
Nepriklausomybės aušroje įkurtos įmonės vadovas – apie jaunimo norą turėti „greitai ir daug“: stebuklų nėra
Nepriklausomybės aušroje įkurtos įmonės vadovas – apie jaunimo norą turėti „greitai ir daug“: stebuklų nėra
Vytautas Budzinauskas

Nuo 1986 metų veikiančios baldų įmonės vadovas Petras Kurmis sako, kad mokosi iš kiekvienos krizės, o jau pati verslo pradžia ir rinkų atradimas jam buvo rimtas iššūkis. Komentuodamas kasmet šalyje kylančią minimalią algą jis primena apie pavojų eksportui, nes užsieniečiai gali nusigręžti nuo lietuv...

2025.01.06 05:30
Andrius Užkalnis

Jau visai greit sukaktis, kuri svarbi visai Lietuvai ir pasauliui. Ateinančiais metais sueis dešimtmetis, kai didžiausias ir geriausias šalies portalas „Delfi“ publikuoja žymiausio šalies maisto apžvalgininko (manęs) apžvalgas, pakeitusias šalies gastronominius lūkesčius ir nuostatas labiau, negu ti...

2024.12.22 20:54