„Vilniaus prekyba“ pardavė restoranų tinklus „Delano“ ir „Can Can Pizza“ valdančią UAB „Delano“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
restoranai
269 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga,[1] dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.
Pagrindinis dėmesys skiriamas virėjų meistriškumui, aplinkai, aptarnavimo kultūrai, etiketui bei patiekalų kokybei ir pateikimui. Naudojami kokybiški ir kiek įmanoma švieži produktai, laikomasi kultūrai būdingo pateikimo bei aptarnavimo, gali būti atkuriama ir visa autentiška aplinka.
Virtuvės
šefas: pradėjęs dirbti viešbučio restorane buvau šokiruotas, kiek daug
maisto išmetama, – trys didžiuliai konteineriai per dieną
Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės
Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe
Užkalnis džiaugiasi radęs dėmesio vertą restoraną: pagaliau kažkas į Lietuvą atnešė tikrąją Kiniją
Dukart geriausiu virtuvės šefu pripažintas Misius apie audrą restoranų rinkoje: vienoks ar kitoks rinkos apsivalymas visada yra gerai
Nepaisant koronaviruso iššūkių, prancūzo restoranas išsaugojo „Michelin“ žvaigždutę
Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos
Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą
Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų
Vilniuje atidarytas greito maisto restoranas – čia galima paragauti korėjietiškų patiekalų
Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų
Nauji „Michelin“ restoranai Latvijoje: ko juose galima paragauti ir už kokią kainą?
Restoranas Latvijoje pirmą kartą įvertintas „Michelin“ žvaigždute: pasižiūrėkite, kaip atrodo patiekalai
Brangiausi pasaulio restoranai: už vakarienę vienam asmeniui tenka pakloti nuo 300 iki 1500 eurų – ištaigingiausią rasite Ispanijoje
Virtuvės šefas Praspaliauskas: tiesą sakant, buvo laikas, kai tikrai norėjau išvažiuoti iš Lietuvos – jau ir darbo pasiūlymą Danijoje turėjau
Restoranų apžvalgininkė Labanore aptiko lietuviškos virtuvės perlą, kur negėda ir svečius nusivežti – nereikės siūlyti šaltibarščių, cepelinų ar keptos duonos iš pakelės
Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
Vilniuje duris atvėrė korėjietiško stiliaus maisto restoranas – lankytojai važiuoja net iš kitų mikrorajonų
Lietuvoje įregistruota nakvynės internetu užsakymų platformą valdančios „Booking Holdings“ antrinė įmonė „OpenTable“. Pastaroji valdo restoranų rezervavimo įrankį.
Sveikatinimo ir ilgaamžiškumo entuziastė, gydytoja Rasa Šnaiderienė įsitikinusi, kad maistas negali būti tik sveikas arba skanus, – jis turi būti ir sveikas ir skanus. Į „Michelin“ rekomenduotinų aplankyti vietų gidą įtraukto restorano kūrėja visada siekia, kad patiekalai ne tik pasižymėtų puikiu sk...
Nekilnojamojo turto bendrovės „Darnu Group“ valdomame „Paupio turguje“ įsikurs trys nauji restoranai – „Ryk Lys“, „Holigans“ ir „Padre duos pipirų“.
Nekilnojamojo turto bendrovės „Darnu Group“ valdomas „Paupio turgus“ pristato naujus vardus – prie maisto gurmanų pamėgtos erdvės jungiasi trys restoranai. Vieną iš jų – pagal Meksikos ir Lotynų Amerikos virtuvės koncepciją kuriamą „Padre duos pipirų“ – vysto pati gastronominės erdvės valdytoja, raš...
Maisto kultūros vizionierius, dviejų Kauno restoranų ir gastrobaro įkūrėjas ir vadovas Laurynas Šauklys labai mėgsta naujoves, dažnai išbando įvairius, gal kiek netikėtus skonių derinius, ieško, kaip galėtų nustebinti visko mačiusius ir ragavusius draugus bei restorano svečius. Tačiau šventės jam – ...
Vilniuje duris atvėrė ukrainiečio įkurta kavinė „Lucky Bagel“ – kvies į lėtus pusryčius su šviežiai keptais beigeliais (5)
Vilniuje atsidarė nauja pusryčių vieta – kavinė „Lucky Bagel“, kurios pagrindiniu akcentu tapo šviežiai gaminami beigeliai. Šią idėją į Vilnių parsivežė kavinei vadovaujantis ukrainietis Dmitrijus Savočka – apsilankęs Jungtinėse Amerikos Valstijose ir įkvėptas ten ragautų beigelių įvairovės, jis nus...
Vilniuje mažėja vietų, kur galima paragauti amerikietiškų barbekiu ir mėsainių. „Kansas City Bar-B-Que“ prekės ženklas vasario pabaigoje pranešė, kad traukiasi iš sostinės Rinktinės gatvės ir toliau veiks tik Aušros Vartų gatvėje. Tiesa, Rinktinės gatvėje veiks restoranas kitu pavadinimu.
Penkeri COVID-19 metai. Darbas tik iš namų, įėjimas tik su galimybių pasu ir netikėti prekybininkų sprendimai (49)
Darbas tik nuotoliu, jokių pramogų už namų ribų, o apsipirkti tik maisto arba vaistų – taip prieš penkerius metus gyveno Lietuva, kai siautėjanti koronaviruso pandemija vertė valdžią imtis vis naujų ribojimų. Dalis verslų tuo metu grimzdo į vis didesnius nuostolius, o kai kurie atvirkščiai – augo ir...
Skaitytoja Skirmantė sako neseniai su šeima lankiusis kaimynėje Latvijoje. Kaip pasakoja, ją ten nustebinusios restoranų kainos Rygos Senamiestyje. Už cepelinų porciją viename jų buvo paprašyta 15 Eur. Ekonomistas Žygimantas Mauricas teigia, kad tokia yra Rygos centro specifika, o situaciją galima l...
Jau penktadienį pasaulis ruošiasi švęsti meilę. Valentino dienos proga Vilniaus restoranai stebins žmones ypatingais patiekalais ir gyva muzika. Vis tik vilniečiai pripažįsta, kad šios dienos praleidimo pasirinkimą lems ne tik asmeniniai norai, bet ir regimos kainos.
Paskutinėmis savaitėmis vis dažniau išgirstama naujienų, kad užsidarė viena ar kita maitinimo įstaiga. Visi savininkai tarp priežasčių mini praėjusiais metais padidėjusią mokesčių naštą – pridėtinės vertės mokestis (PVM) nuo laikinai sumažinto iki 9 proc. koronaviruso metu grįžo į įprastą 21 proc. M...
Paskutinėmis savaitėmis vis dažniau išgirstama naujienų, kad užsidarė viena ar kita maitinimo įstaiga. Visi savininkai tarp priežasčių mini praėjusiais metais padidėjusią mokesčių naštą – pridėtinės vertės mokestis (PVM) nuo laikinai sumažinto iki 9 proc. koronaviruso metu grįžo į įprastą 21 proc.
Riebus katinas paskelbė 10 geriausių 2024 metų kavinių ir restoranų: čia – skaniausi cepelinai, picos, burgeriai, kebabai ir BBQ šonkauliai (3)
Štai ir išrinkome 2024 metų „TOP 10 Lietuvos kavinių / restoranų“, gaminančių skaniausius cepelinus, picas, mėsainius, kebabus ar BBQ šonkaulius. Iš viso per du mėnesius komentaruose balsavo rekomenduodami maitinimo įstaigas 3305 skaitytojai. <...> TOP10 rasite po kiekvieno patiekalo nuotrauka.
Nepriklausomybės aušroje įkurtos įmonės vadovas – apie jaunimo norą turėti „greitai ir daug“: stebuklų nėra (2)
Nuo 1986 metų veikiančios baldų įmonės vadovas Petras Kurmis sako, kad mokosi iš kiekvienos krizės, o jau pati verslo pradžia ir rinkų atradimas jam buvo rimtas iššūkis. Komentuodamas kasmet šalyje kylančią minimalią algą jis primena apie pavojų eksportui, nes užsieniečiai gali nusigręžti nuo lietuv...
Jau visai greit sukaktis, kuri svarbi visai Lietuvai ir pasauliui. Ateinančiais metais sueis dešimtmetis, kai didžiausias ir geriausias šalies portalas „Delfi“ publikuoja žymiausio šalies maisto apžvalgininko (manęs) apžvalgas, pakeitusias šalies gastronominius lūkesčius ir nuostatas labiau, negu ti...
Ilgaamžes tradicijas turinti Kūčių vakarienė, kai patekėjus Vakarinei žvaigždei susėdama prie močiučių ir mamų ruošto šventinio stalo su dvylika patiekalų, keičiasi.
Gurmanai ir aktyvūs restoranų lankytojai jau galėjo pastebėti, kad už vakarienę „Michelin“ žvaigžde įvertintame restorane „Demoloftas“ teks mokėti daugiau. Virtuvės šefas Tadas Eidukevičius komentavo, kad tai lėmė atlyginimų augimas, didesnis darbuotojų poreikis bei brangstantys ingredientai, ypač p...
Trejus metus maitinimo rinkoje išbuvęs „Halės mėsainis“ nutraukė veiklą. Jo vadovas Liudas Pranskevičius „Delfi“ komentavo, kad šio sektoriaus nesklandumai prasidėjo dar per pandemiją, o situaciją dar labiau apsunkino šįmet padidėjęs pridėtinės vertės mokesčio tarifas (PVM). Jis pastebėjo, kad jam d...
Fausta Marija Leščiauskaitė žinoma ne tik dėl gebėjimo taiklias mintis perteikti įtaigiais žodžiais, bet ir savo meilės maistui. Tiesa, tekstų autorė jau ilgą laiką daugelyje restoranų pasigenda elementarios pagarbos klientui, kuomet už mokamą paslaugą tikimasi ir atitinkamo rezultato. Situacijai ne...