restoranai

249 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga,[1] dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Pagrindinis dėmesys skiriamas virėjų meistriškumui, aplinkai, aptarnavimo kultūrai, etiketui bei patiekalų kokybei ir pateikimui. Naudojami kokybiški ir kiek įmanoma švieži produktai, laikomasi kultūrai būdingo pateikimo bei aptarnavimo, gali būti atkuriama ir visa autentiška aplinka.

Šefas Martynas Meidus: eksperimentas vilniečiams pasiūlyti paryžietišką vakarienės kultūrą sulaukia dvejopų reakcijų

Duris atvėręs restoranas „Kyiv“ kviečia susipažinti su Ukrainos gastronominiu paveldu – tai ne tik barščiai ar populiarusis kotletas

Virtuvės
šefas: pradėjęs dirbti viešbučio restorane buvau šokiruotas, kiek daug
maisto išmetama, – trys didžiuliai konteineriai per dieną

Iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlęs ir ten restoraną atidaręs indas Chandanas: čia radau viską ir čia pasiliksiu

Penktą kartą paskelbtas „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje reitingas: sąraše – 11 naujų vardų, 7 restoranai niekur nesitraukia

Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės

Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe

Užkalnis džiaugiasi radęs dėmesio vertą restoraną: pagaliau kažkas į Lietuvą atnešė tikrąją Kiniją

Dukart geriausiu virtuvės šefu pripažintas Misius apie audrą restoranų rinkoje: vienoks ar kitoks rinkos apsivalymas visada yra gerai

Nepaisant koronaviruso iššūkių, prancūzo restoranas išsaugojo „Michelin“ žvaigždutę

Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos

Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą

Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų

Vilniuje atidarytas greito maisto restoranas – čia galima paragauti korėjietiškų patiekalų

Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų

Nauji „Michelin“ restoranai Latvijoje: ko juose galima paragauti ir už kokią kainą?

Restoranas Latvijoje pirmą kartą įvertintas „Michelin“ žvaigždute: pasižiūrėkite, kaip atrodo patiekalai

Brangiausi pasaulio restoranai: už vakarienę vienam asmeniui tenka pakloti nuo 300 iki 1500 eurų – ištaigingiausią rasite Ispanijoje

Virtuvės šefas Praspaliauskas: tiesą sakant, buvo laikas, kai tikrai norėjau išvažiuoti iš Lietuvos – jau ir darbo pasiūlymą Danijoje turėjau

Restoranų apžvalgininkė Labanore aptiko lietuviškos virtuvės perlą, kur negėda ir svečius nusivežti – nereikės siūlyti šaltibarščių, cepelinų ar keptos duonos iš pakelės

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius

Vilniuje duris atvėrė korėjietiško stiliaus maisto restoranas – lankytojai važiuoja net iš kitų mikrorajonų

Papasakojo, kaip veikia vietų restorane rezervacijos sistema, – nežinantieji detalių rizikuoja pakratyti piniginę

Net dviem „Michelin“ įvertintų restoranų virtuvėms vadovaujantis šefas: nieko nekeičiau nei prieš, nei po įvertinimo

Parengė Ogmios centras

2016-aisiais sostinės gastronominė kultūra maisto alternatyvų veganams ir vegetarams siūlė gana ribotai. Todėl tuomet savo veiklą pradėjęs restoranas „Holigans“ buvo didelė naujovė, sužavėjusi visus, ieškančius kitokio – sveiko, įvairaus ir ekologiškai pagaminto – maisto. Tačiau šiandien šią vietą r...

Parengė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija

Kiekvienais metais socialinėje medijoje sklando tie patys juokeliai, neva Palangos verslininkai vėl skundžiasi dėl blogo sezono. Kalbama, kad apgyvendinimo ir maitinimo kainos vėl didžiulės, o Palangos verslininkams vis tiek blogai. Bet įsiklausę išgirstame, kad pelningai veikti keturis mėnesius, o ...

Restoranas „Lokys“

Vienoje gražiausių Vilniaus senamiesčio vietų, Stiklių kvartale, žmonės dažnai stabteli nusifotografuoti prie medinės meškiuko skulptūros. Tačiau tik nedaugelis žino, jog ši skulptūra restorano „Lokys“ svečius pasitinka jau daugiau nei pusę amžiaus. Šiame restorane dirba antra tos pačios šeimos kart...

Parengė Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija

Lietuvoje maitinimo sektorius patiria didžiausią krizę per pastaruosius dešimtmečius. Neseniai savo veiklą nutraukė garsus, į „Michelin“ gidą įtrauktas restoranas „Gastronomika“. Užsidarant restoranams, sektorius siunčia aiškų signalą – maitinimo įstaigas apkrovus mokesčiais nuo šių metų pradžios, t...

Šiandien sekmadienis, ir tai diena, kai paprastai rašau apie kokį nors restoraną, vertinu ir juokiuosi, šaipausi ir giriu, ir apskritai darau tai, kas mano gyvenime užima gerus penkiolika metų, kai pirmą sykį sugalvojau rašyti apie restoranus. Kaip buvo rašyta sovietmečiu, apie viešąjį maitinimą.

Greta Klimkaitė, Virginija Spurytė

Valdžia vienu savo sprendimu maitinimo sektoriui įteikė dovaną, o kitu užmoju atėmė galimybę kvėpuoti. „Tai, kas vyksta, yra smulkaus verslo genocidas“, – įvertino Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. Po žinios apie restorano „Gastronomika“ užsidarymą ir kiti v...

Greta Klimkaitė

Po žinios apie užsidarantį restoraną „Gastronomika“, kuris įtrauktas į „Michelin“ gidą, sektoriaus atstovai kritikuoja valdžios požiūrį į verslą ir vardija kylančias problemas. Atrodo, kad restoranai, barai bei kavinės yra pilni žmonių, tačiau verslininkai sako, jog išsilaikyti jiems sudėtinga. Ar į...