„Čia finalas, kita diena. Jeigu pakliūni į finalą – šansą turi. Todėl reikia naudotis proga“, – vos išlipęs iš baseino sakė olimpietis.

Nantero „Paris La Defense“ universalioje arenoje įrengtame laikiname baseine antrą dieną iš eilės lenktyniavęs D. Rapšys sekmadienį varžėsi 200 m laisvuoju stiliumi rungties pusfinalyje – antroje distancijos pusėje spurtavęs lietuvis po 150 m buvo pirmas, bet galiausiai savo plaukime liko trečias – 1 min. 45,48 sek.

„Per daug jaudulio gal buvo pusfinaliui, stengiausi save raminti ir viskas neblogai pavyko. Galima žymiai geriau plaukti, tad gerai, kad tai buvo pusfinalis. Rytoj bus nauja diena, noriu gerai išsimiegoti ir susidėlioti mintis. Galima geriau. Žinau, ką reikia padaryti, todėl bus geriau“, – po pusfinalio mintimis dalinosi plaukikas.

Į pirmadienį vyksiantį finalą jis žengė šeštu geriausiu rezultatu. Pusfinalį laimėjęs rumunas Davidas Popovici buvo beveik sekunde greitesnis – 1 min. 44,53 sek.

Ryte vykusioje atrankoje 29-erių lietuvis tarp visų plaukikų buvo antras su beveik puse sekundės prastesniu rezultatu – tada baseine jis užtruko 1 min. 45,91 sek. rezultatu.

Pusfinalyje jau visų sportininkų rezultatai pasistiebė aukštyn.

„Augs tikrai, – į būsimus laikus finale žvilgtelėjo D. Rapšys. – Bet labai gerai, kai pakliūni ne pirmu, antru ar trečiu rezultatu, o truputį į galą, tada ramiau būna.“

Šiame nuotolyje panevėžietis šiemet tapo pasaulio vicečempionu, o Tokijo žaidynėse užėmė aštuntąją vietą. Primename, kad šeštadienį 400 m laisvuoju stiliumi atrankoje jis užėmė dešimtąją vietą ir į finalą nepateko.

Lietuvį į priekį veda ir tai, kokioje konkurencinėje aplinkoje yra atsidūręs. Nors jį ir stebina tai, kokie visi yra draugiški ir malonūs vieni kitiems.

„Aplinkui visi tie, kurie pasaulio, olimpiniai čempionai. Tikrai gera atmosfera, galingi pusfinaliai. Va, pasaulio čempionas net nepakliuvo į finalą. Reikia būti čia ir dabar.

Visi malonūs, draugiški, atrodo olimpinės žaidynės, bet ateini po finalo, visi kaip kiemo draugai sėdi, juokauja. Atrodo, kad jau rimčiau norisi“, – šyptelėjo jis.

Finalas vyks pirmadienį, 21.40 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją