28-erių žaidynių debiutantė antradienį ryte dalyvavo moterų 400 m paguodos bėgime ir distanciją įveikė per 51,33 sek. Tai – geriausias sudėtingo ir traumomis paženklinto lietuvės sezono rezultatas.

Palyginimui, pirmadienį jos laikas buvo lygiai 52 sek.

„Nežinau, gal dėl to, kad mano sportinė forma šiuo metu yra kylanti. Pirmadienio startas uždavė gerą tonusą raumenims. Apšilimo metu tikrai jaučiau, kad raumenys skausmingi ir buvo bėgta, bet kineziterapeutas mūsų kartais sako, kad tas stiprus tonusas kitą dieną dažnai padeda geriau pasirodyti. Džiaugiuosi, kad tai įvyko.

Esu be proto laiminga. Tai jau yra rezultatas. Ar tikėjausi taip bėgti šį sezoną? Turbūt ne. Tikėjausi išbėgti iš 52 sek., bet kad bus taip – mažai tikėjausi“, – po finišo pripažino ji.

Savo grupėje tarp septynių sportininkių ji liko ketvirta, o tarp visų paguodos bėgimo dalyvių – 12. Galutinė lietuvės vieta Paryžiaus žaidynėse – 30.

„Nerealiai, kartočiau. Labai patiko, – apie patirtį žaidynėse atsiliepė ji. – Tai nesulyginama patirtis su Europos ir pasaulio čempionatais. Pats faktas, kad čia žaidynės, kur susirenka visos sporto šakos, palaiko vienas kitas – vakar žiūrėjome vyrukus krepšinyje, kaip jie išplėšė bronzą. Labai smagu būti šioje atmosferoje, džiaugtis kartu. Visi mes kovojame ir dirbame labai sunkiai, kad būtume čia ir atstovautume savo šalims.“

Dabar M.J. Morauskaitės planas – palaikyti kitus sportininkus žaidynėse ir pasimėgauti tuo, kuo galbūt daugiau ir neteks.

„Planas pabūti iki žaidynių pabaigos, pasimėgauti ta atmosfera. Norisi kuo daugiau pasisemti patirties ir tai pavyksta puikiai. Eisiu palaikyti disko metikus, pasimėgauti atletikos stadionu – žmonių pilna tiek ryte, tiek vakare, kas yra neįprasta. Atmosfera pasaka“, – planavo sportininkė.

Pagal reitingą į žaidynes patekusios M. J. Morauskaitės geriausias karjeros laikas – 50,49 sek.