2008, 2012, 2016, 2024. Toks būtų Venckaičių šeimos olimpinis kalendorius.

Mindaugas antradienį Prancūzijos sostinėje pasekė savo vyresniųjų brolių Valdemaro ir Edgaro pėdomis.

22-ejų tauragiškis svorio kategorijos iki 97 kg varžybose buvo skirstytas šeštuoju. Debiutinę kovą jis pralaimėjo kirgizui Uzurui Džuzupbekovui 1:5.

Lemiamas buvo pastarojo atliktas permetimas grumiantis parteryje, atnešęs 4 taškus.

„Buvo likę pusantros minutės, o rezultatas – toks, kad sunku atsigriebti. Viena klaida nulėmė kovos baigtį, apmaudu“, – konstatavo Lietuvos imtynininkas.

Prieš tai jis pats bandė analogiškai pulti parteryje, bet ataka nebuvo rezultatyvi.

„Buvau jau pusiau ištraukęs, gal iki galo nepadariau visko kojomis“, – svarstė M. Venckaitis.

Su kirgizu anksčiau jis buvo sportavęs bendrose treniruočių stovyklose, bet varžybose susidūrė pirmą kartą.

Ketvirtfinalyje U. Džuzupbekovas neatsilaikė prieš buvusį pasaulio čempioną ir Tokijo olimpinį prizininką Mohammadą Hadi Saravi iš Irano, taip užverdamas ir M. Venckaičiui duris į paguodos varžybas.

Pastarasis atskleidė tik ryte pasižiūrėjęs, koks priešininkas jo laukia pirmoje kovoje.

„Nenorėjau apsikrauti psichologiškai, stengiausi kuo mažiau galvoti. Prieš kovą treneriai Mindaugas Ežerskis ir Aleksandras Kazakevičius patarė nekreipti dėmesio į aplinką. Tik jai pasibaigus apsidairiau aplink, pamačiau labai daug žmonių – smagu“, – sakė imtynininkas.

Tribūnose buvo ir du jo broliai bei dvi sesės.

M. Venckaitis užaugo daugiavaikėje šeimoje – iš viso turi penkis brolius ir keturias seseris.

Mindaugas Venckaitis – Uzuras Džuzupbekovas

Jis buvo per mažas, kad prisimintų, kaip 2008 metais Pekino olimpiadoje grūmėsi 18 metų vyresnis Valdemaras. Užtat nepamiršo, kaip prie televizoriaus jaudindavosi stebėdamas Edgarą per 2012-ųjų Londono ir 2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynes.

„Ruošiantis Valdemaras ateidavo į mano treniruotes, parodė savo mėgstamiausius veiksmus, kuriuos aš irgi bandau daryti. Aišku, smagu, kad olimpiadoje vėl dalyvavo Venckaitis“, – kalbėjo sportininkas.

Primename, kad kitas Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovas Mantas Knystautas taip pat jau baigė pasirodymą Paryžiuje.

Pirmadienį sunkiasvoris (per 130 kg) pirmoje kovoje pranoko marokietį Oussamą Assadą, bet ketvirtfinalyje buvo sustabdytas kino Lingzhe Mengo. Pastarasis vėliau krito pusfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją