Kvalifikacijos varžybose, kurių dalyviai siekia kuo greičiau įveikti ratą, V. Lendelis 250 m numynė per 9,581 sek. ir užėmė 19-ą vietą.

Rungtį pradėjo 30 dalyvių, o į kitą etapą žengė 24. Beje, atrankoje naują pasaulio rekordą fiksavo olandas Harrie Lavreysenas, finišavęs per 9,088 sek.

Atkrintamąsias varžybas, kuriose 3,5 rato jau grumiamasi vienas prieš vieną – iš pradžių žaidžiant katės ir pelės žaidimą, o finiše spaudžiant pedalus kiek įkerta, V. Lendelis pradėjo su olandu Jeffrey Hooglandu.

Už nugaros įsitaisęs lietuvis bandė veržtis pirmyn paskutiniajame rate, bet tituluotas varžovas atlaikė ataką ir finišavo 0,122 sek. anksčiau.

Iškart po važiavimo V. Lendelis sakė padaręs, ką galėjo.

„Gavau nelengvą varžovą – olimpinį čempioną. Taktinis planas buvo atakuoti toje pozicijoje, kur jis mažiausiai į mane žiūrėjo. Bet spėjo pagauti ir sustabdė mane“, – atsiliepė 29-erių dviratininkas.

Pasitaisyti V. Lendelis galėjo paguodos važiavimuose – 12 pirmo etapo pralaimėtojų buvo suskirstyti į keturias grupes po tris ir tarpusavyje rungėsi dėl 4 likusių vietų šešioliktfinalyje.

Šįkart paskutiniame rate panevėžiečio sprintas buvo vaisingas – už nugaros liko konkurentai iš Malaizijos ir Naujosios Zelandijos.

„Puikiai, esu labai patenkintas. Ką planavau, viską padariau be klaidų. Šįkart važiavome jau ne vienas prieš vieną, buvo truputį sudėtingiau – kai du varžovai, nežinai, kuris atakuos. Dairiausi į abu, nes tikrai stiprūs konkurentai“, – sakė važiavimo nugalėtojas.

Šešioliktfinalyje jis stojo prieš australą Leigh Hoffmaną ir šįsyk jau pats pradžioje važiavo pirmas. Antrame rate oponentas anksti spurtavo ir sugebėjo atitrūkti nuo aplenkto lietuvio – šiam beliko gaudyti vėją laukuose. Nuo nugalėtojo V. Lendelis atsiliko 0,862 sek.

„Man labiau patinka važiuoti antram, užuovėjoje. Bet australas tiesiog yra žymiai greitesnis, pranašesnis“, – konstatavo lietuvis.

Vasilijus Lendelis

Dar viename paguodos važiavime dėl vietos aštuntfinalyje Lietuvos olimpietis susirėmė su britu Hamishu Turnbullu. Atkaklioje dvikovoje varžovai apsikeitė atakomis, bet finiše Didžiosios Britanijos dviratininkas buvo greitesnis 0,044 sek.

„Manau, jis – geriausios formos, kaip ir visi čia. Su tokiais tikrai nelengva kovoti, labai stiprūs. Nors šįkart nedaug trūko. Dėl to nei esu labai nusiminęs, nei labai džiaugiuosi. Padariau viską, ką galėjau, tiesiog konkurentas buvo greitesnis“, – sunkiai gaudydamas kvapą pripažino V. Lendelis.

Galutinėje sprinto rikiuotėje jis užėmė 15-ą poziciją.

V. Lendelio Paryžiuje dar laukia keirino rungtis, vyksianti šeštadienį.

„Panašiai važiuoju abi rungtis. Kalbant apie sprintą, kaip pirmą kartą dalyvaujant žaidynėse, pasiekimas – aukštas, vertinu gerai“, – kiek atsikvėpęs, jau palankesnėje šviesoje savo pasirodymą įvertino V. Lendelis.

Vasilijus Lendelis

Beje, į startus Nacionaliniame velodrome jį lydi 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinis vicečempionas iš Škotijos Craigas MacLeanas. Jis vadovauja Tarptautinės dviračių sporto sąjungos centro treko dviratininkų grupei, kuriai dar priklauso du atletai iš Trinidado ir Tobago bei vienas iš Surinamo.

„Skiriasi ir lygis, ir treniruočių planai. Viskuo ten esu aprūpintas“, – atsiliepė Šveicarijoje pastaruosius dvejus metus sportuojantis lietuvis.

O Paryžiuje šalia yra ir žmona Miglė – taip pat olimpinės patirties turinti dviratininkė, kuri pati šįkart nepateko į žaidynes, bet buvo įtraukta į Lietuvos rinktinės techninį personalą.

„Palaiko tiek žmona, tiek artimieji ir draugai. Ir tribūnose jų buvo – tai skatina judėti į priekį, daryti daugiau“, – sakė V. Lendelis.

Vasilijus Lendelis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)