Apie tai kalbėta laidoje „Delfi tema“.

„Išgyvenam sunkų laikotarpį. Grūdų ir kitų žaliavų kainos pakilę, tačiau, nors už gyvą svorį mokama daugiau, tai nepadengia savikainos. Dirbame nuostolingai ir neaišku ar išliksime. Parduotuvėje kainos kyla. Perdirbėjų maržos turbūt vis didesnės. Ispanijoje ir kitur supirkimo kaina 1,7 euro už gyvo svorio kilogramą ir valstybė dotuoja augintojus. Mūsų savikaina 1,7 euro, o parduodame po 1,35 euro ir jau kitą savaitę mokės tik 1,22 euro“, – kaip gyvena aiškina Ričardas Valiulis, kiaulių komplekso savininkas.

Egidijus Mackevičius, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius, sako, kad dabar gyvename įdomų laikotarpį, nes skerdienos gyvo svorio kilogramas buvo pabrangęs iki 2 eurų, dabar pinga. Įtariama, kad tai buvo tiesiog spekuliacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)