Pavyzdžiui, spelta – viena iš kviečių veislių, kuri naudojama gaminti nišiniams produktams, šiemet guli sandėliuose ir ūkininkai svarsto, kad ją reikės parduoti kaip biokurą. Šio derliaus, kaip maisto, paprasčiausiai niekam nereikia. Ekspertai, savo ruožtu, kalba, kad tai gali būti ženklas, jog brangių išskirtinių maisto produktų rinka traukiasi ir lieka tik sąlyginai pigūs masinės gamybos produktai.

Niekam nereikia

„Dešimt metų speltos vartojimo kreivė augo ir dabar staiga jos niekam nebereikia. Užauginome didelį kiekį, kokybė puiki, o niekas net kainos nesiūlo“, – pasakoja apie 400 tonų speltos sandėliuose turintis Alfredas Bardauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)