Smidrai užima apie 70 arų, gervuogės 50 arų. L. Genys keletą dešimtmečių dirbo žiniasklaidoje.
„Atėjo laikas, kai nusprendžiau kažką keisti. Miestas pradėjo slėgti, norėjosi išvažiuoti. Sodybą pirkome prieš 16 metų ir net negalvojome apie ūkininkavimą. Turėjome tris hektarus žemės ir ją nuomojome kaimynui. Nusprendėme apsigyventi ir kažkuo užsiimti. Pradėjome nuo 10 arų smidrų ir vėliau šį plotą praplėtėme iki pusės hektaro. Kitas projektas buvo gervuogės“, – pasakoja buvęs žurnalistas.
Jis paaiškina savo pasirinkimą. Su smidrais reikia dirbti nuo balandžio. Tada baigiasi jų derlius, galima mėnesį pailsėti, o liepos viduryje prasideda gervuogės, kurių derlius tęsiasi iki rugsėjo vidurio. Darbai nesidubliuoja.
„Turime penkių rūšių gervuogių krūmus nuo ankstyviausių iki vėlyvųjų. To reikia, kad jos nesubręstų vienu metu. Šalia Druskininkai, kurių restoranai ir kavinės mielai perka uogas. Taip pat vežame į Vilnių. Su realizacija neturime jokių problemų. Turime automobilį su šaldymo įranga“, – aiškina L. Genys.
Jis sako, kad vienintelis šios uogos trūkumas – mūsų žmonėms ji nėra įprasta ir gerai pažįstama. Derlius auginamos, naudojant tik organines trąšas ir per parą pasiekia pirkėją.