Praleidus šį momentą, galvutės suirs, o česnakų skonis suprastės.
Papasakosime, kada kasti česnakus, kuris mėnuo geriausias.
Kada kasti česnakus
Viskas priklauso nuo regiono, kuriame gyvenate, oro sąlygų ir pačios česnakų veislės.
Jei tai ankstyvoji daržovė, ją reikėtų kasti po 90 dienų, o jei vėlyvoji, geriau kasti po 110 dienų.
Jei česnakai sodinami rudenį, tuomet jie iškasami liepos viduryje arba rugpjūčio pradžioje.
Pavasarinius česnakus geriau kasti rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje.
Kaip tinkamai kasti česnakus
Kad česnakai gerai išsilaikytų ir nesugestų, juos reikia tinkamai iškasti ir išdžiovinti.
Likus 10 dienų iki kasimo nelaistykite lysvių.
Kaskite sausą dieną, bet ne per karščius, nes galvutės gali įdubti.
Česnakų negalima kasti kastuvu, geriau tai daryti šakėmis.
Iškastus česnakus 10 dienų reikia džiovinti gerai vėdinamoje patalpoje.
Vėliau stiebą reikia nupjauti, paliekant maždaug 10 cm ilgio kaklelį.