česnakas

340 straipsnių

Valgomasis česnakas – (lot. Allium sativum, angl. garlic, vok. Knoblauch) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos česnakų (Allium) genties augalų rūšis.

Šaltuoju metų laiku virusai ir peršalimo ligos tampa dažnesni, o organizmui būtina papildoma pagalba atremti ligų sukėlėjus. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė pranešime žiniasklaidai atskleidžia, kad imuninę sistemą galime sustiprinti į savo mitybą įtraukdami prieskonius ir žoleles, kuri...

Jei ieškote idėjų naujiems užkandžiams, išbandykite marinuotų alyvuogių receptą. Alyvuogės su priedais sukuria išties nepakartojamo skonio užkandį – su tuo sutiks ir jūsų svečiai. Marinuotas alyvuoges galima valgyti su duona, o galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio patiekalų.

Eglė Gabrilavičiūtė

Česnakas – tiesiog būtinas daugelio valgių komponentas, ši gardi prieskoninė daržovė lengvai pritaikoma ir paryškina net pačių paprasčiausių patiekalų skonį. Viena bėda – specifinis, ilgai išliekantis kvapas, kuris gali sugadinti pirmo bučinio prisiminimą ar reputaciją tarp kolegų. Ar įmanoma pašali...

Be abejonės, skaniausia ruošti iš jaunų daržovių – jos cukinijų blynams tinkamiausios. O pagardinti cukinijų blynus galite įtarkuodami morką – garantuojame, kad patiks. Cukinijų blynus valgykite su grietine ar jogurtu.

Kukurūzų iešmeliai – vieno kąsnio užkandis, kurį smagu paimti į rankas ir dar smagiau ragauti. Tokie nedideli užkandžiai – populiariausi rengiant vakarėlį ar pikniką gamtoje. Rūkyta saldi paprika kukurūzų iešmeliams suteiks pikantiško prieskonio.