Tikriausiai kiekvienas iš mūsų vaikystėje mėgo ragauti saldžias jaunas žirnių ankštis.
Šis produktas plačiai naudojamas kulinarijoje, nes jo dedama į sriubas, iš jo gaminami konservai ir kiti gardūs patiekalai.
Kultūrą auginti nėra sunku, tačiau šio proceso metu labai svarbu pasirūpinti pakankamu kiekiu mineralinių ir organinių trąšų.
Jas įveisti specialistai pataria kelis kartus per sezoną. Įdomu tai, kad pirmasis maitinimas atliekamas rudenį, nuėmus derlių.
Tinkamai parinktomis trąšomis lysvė paruošiama kitam sezonui. Jei netręšėte rudenį, būtinai tai padarykite pavasarį. Priešingu atveju žirniai neaugs.
Paskutinį kartą tręšiama kultūros žydėjimo metu, o tai yra birželio mėnuo.
Šiuo metu kultūrai reikia vitaminų ir naudingų elementų, kad susiformuotų dideli sultingi vaisiai. Šiam tikslui geriausiai tinka amoniakas.
Vos 5 ml šios medžiagos reikia atskiesti 1 litre vandens.
Tada kruopščiai išmaišykite ir išpurkškite žirnių lysvę.
Rezultatas jus nustebins. Šių trąšų dėka galėsite apsaugoti pasėlius nuo ligų ir kenkėjų, taip pat paspartinti jų augimą.