„Česnako svogūnėlis susiformuoja tuo pat metu, kai auga augalo lapai. Vasaros viduryje iš antžeminės česnako dalies į svogūnėlį pradeda palaipsniui nutekėti maisto medžiagos.
Tačiau lapai nesensta ir nemiršta taip intensyviai, kaip, pavyzdžiui, svogūnų. Mezginių plunksnos pradeda greičiau trauktis, o svogūnėlių formavimasis pagreitėja“, – rašoma internetinėje svetainėje.
Daržininkai taip pat teigia, kad jei česnakų plunksnas surišite į mazgą, galvutės užaugs didesnės ir ilgiau išsilaikys.
Kaip surišti
Česnakų lapelius reikėtų surišti praėjus kelioms savaitėms po plunksnų nuėmimo.
Mazgas formuojamas iš viršutinių česnako lapų.
Jei jie labai ilgi, vietoj vieno mazgo galima surišti du.
Per stipriai netraukite plunksnų ir jų nelaužykite, kad nepažeistumėte antžeminės dalies.
Viename puslapių skelbiama, kad vieni sodininkai česnako plunksnas susuka 4-5 dienas, kiti - likus 1,5 savaitei iki jų kasimo.