Kaišiadorių rajone, kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda yra vieta, kurioje leistinas greitis yra sumažinamas iki 70 km/val, tačiau automagistrale skriejantiems vairuotojams šis ženklas dažnai nieko nereiškia.

Pavyzdžiui, priešpaskutinę rugsėjo savaitę vyro vairuojamas BMW ten važiavo 126 km/val. greičiu, paskui paaiškėjo, jog vyras net neturi teisės vairuoti, o „Porsche“ vairuotojas nepasikuklino spustelti iki 162 km/val.

Paskutinėmis rugsėjo dienomis šioje vietoje BMW praskriejo 138 km/val. greičiu. Pareigūnams vairuotojas teisinosi skubėjęs į darbą.

Greičio matuoklis

Pažvelgus į Kauno policijos pranešimus, spalis neprivertė vairuotojų sumažinti greitį. Toje pačioje vietoje vyras su „Toyota“ važiavo 138 km/val. greičiu, dar vienas BMW vairuotojas teisinosi skubėjęs į polikliniką, todėl lėkė 146 km/val. greičiu.

Praėjusią savaitę policininkus išsižioti privertė vairuotojas su „Peugeot“, kuris greitį viršijo beveik 100 km/val. Toje pačioje kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda vietoje jis įsibėgėjo iki 168 km/val.

Įprastai kelyje A1 leistinas greitis sumažinamas iki 70 km/val. ties tiltu per Krunos upę, ten įrengtas ir greičio matuoklis. Šiuo metu, vykdant automagistralės remonto darbus, yra net keletas ruožų, kuriuose greitis dėl saugumo yra stipriai sumažintas.

Leistinas greitis sumažintas iki 70 km/val. 70.94 – 80.519 kelio km ties Antakalniu, Rumšiškėmis ir 83.42 – 87.14 kelio km ties Garbučiškėmis bei 94.05 – 95.35 kelio km Kauno prieigose.

Ne visus lakstūnus pagauna iš karto

Jeigu šiuos, skraidyti automagistralėse mėgstančius, vairuotojus pareigūnai sučiupo ir išrašė jiems po nemenką „premiją“ už neatsakingą elgesį kelyje. Yra tokių, kurie savo tokiu elgesiu savotiškai didžiuojasi ir deda į socialinius tinklus.

Kelių gaidelis, pažeidinėjęs KET, sulaukė policijos dėmesio

Primename, kad naujienų portalas „Delfi“ gavo laišką, kuriame nurodyta, jog juodą „Audi A5“ Vilniaus gatvėse ir kituose šalies keliuose vairuojantis asmuo užfiksuotas važiuojantis 170-230 km/val. greičiu, taip sukeldamas mirtiną pavojų kitiems eismo dalyviams.

Anot Delfi šaltinių, šis veikėjas socialiniame tinkle „Instagram“ pasivadinęs „unluckymaxilla“, ne tik puikuojasi savo automobiliu, bet ir filmuoja save vairavimo metu, o įamžintus vaizdus į socialinius tinklus kelia, tikėtina, siekdamas surinkti kuo daugiau peržiūrų.

Užfiksuotuose vaizduose matyti, kad asmuo važiuoja greitį viršydamas ne tik miesto gatvėmis – Vilniaus aplinkkeliais, Geležinio vilko gatvė, bet ir magistraliniuose šalies keliuose, pavyzdžiui, užfiksuota, kai asmuo tamsiu paros metu važiuoja daugiau nei 230 km/val. greičiu. Tiesa, kitu atveju veikėjas užfiksuotas ir sniego pripustytame pakelės griovyje.

Nepaisant to, kad šis vairuotojas slėpė savo identitetą, o šiuo metu panaikino ir savo „Instagram“ paskyrą, Lietuvos policijos atstovė Jorūnė Liutkienė patvirtino, jog po oficialių registruotų pranešimų yra pradėtas tyrimas. Be to, policija turi galimybes identifikuoti grubius KET pažeidimus padariusį asmenį.

Remiantis policijos duomenimis, šiam veikėjui už daugybę nusižengimų ir KET pažeidimų, o jų sąrašas ilgas, gresia solidžios baudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)