Tai vienas iš kelių buitinių prietaisų, kurį nuolat atidarinėjate, bent jau kelis kartus per dieną tai tikrai. Ir tai darote dažniausiai viduryje gaminimo proceso – kai jūsų rankos nusėtos įvaraus plauko bakterijomis.
Akivaizdu, kad namuose yra vietų, kurios ypatingai daug kaupia bakterijų, bet jūs iš tikrųjų nustebsite sužinoję, kokia yra blogiausia vieta šaldytuve, bemaž nenusileidžianti kaupiamų mikroorganizmų kiekiu.
Tačiau testų metu buvo nustatyta, kad tokios bakterijos kaip salmonelės, listerijos, taip pat mielės ir pelėsis buvo rastos būtent šaldytuvo daržovių stalčiuje.
Problema slypi ne pačiose daržovėse. Bėda ta, kad bakterijomis užkrėstos daržovės sėkmingai gali užkrėsti ir kitus produktus. Nors dauguma mūsų pagalvoja apie tai, kaip reikia tinkamai laikyti mėsą, bet retas, kuris tą patį pagalvoja ir apie daržoves.
Laimė, yra būdas problemos išvengti arba ją maksimaliai sumažinti – išvalyti daržovių stalčių. Tiesiog ištuštinkite jį, išimkite iš šaldytuvo, išplaukite su indų plovikliu bei vandeniu. Tuomet leiskite jam arba išdžiūti pačiam, arba krupščiai nusausinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Tai turėtumėte daryti bent kartą per mėnesį!