Miegamojo ar prieškambario dažymas yra nesudėtingas projektas daugumai „pasidaryk pats“ meistrų, todėl lengva gauti gerą rezultatą įdėjus nedaug pastangų. Kita vertus, vonios kambariai yra šiek tiek kitokie.

Paprastai jie būna nedideli ir intensyviai naudojami, todėl, norint gražių rezultatų, svarbu skirti ypatingą dėmesį visiems užduoties aspektams, o ne tik galutiniams akcentams. Pasak „Plumbworld“ eksperto Ollie Liono, tai daugiausia priklauso nuo gero pasiruošimo.

„Pirmasis dažymo darbų etapas – paruošti paviršius. Negalima nepabrėžti, kaip tai svarbu, nes kelios valandos, skirtos tinkamai paruošti paviršius, reiškia, kad per ateinančius mėnesius bus mažiau tikimybės, jog dažai nusilups“, – sakė vyras.

Nors apeiti įvairias kambaryje jau esančias detales gali būti nuobodu, tai galima padaryti vos keliais žingsniais.

Padenkite visus paviršius

Kaip ir atliekant daugumą buitinių dažymo darbų, norint išvengti nelaimingų atsitikimų, būtina uždengti netoliese esančius daiktus ir paviršius.

Kai tai atliksite, skirkite šiek tiek laiko skylėms ar įtrūkimams užtaisyti specialiai vonios kambariams pritaikytu užpildu.

Ištirpinkite blizgius paviršius

Ollie pažymėjo, kad jei paviršius anksčiau buvo dažytas blizgiais dažais, turėtumėte naudoti tirpiklį, skirtą blizgumui pašalinti. Tai leis sukibti naujam sluoksniui. Po to galite nušveisti sienas ir nuplauti likučius švariu vandeniu.

Naudokite gruntą

Drėgmė vonios kambaryje gali sugadinti vonios kambario dažus, todėl gruntas yra esminis bet kokio renovacijos projekto žingsnis. Ollie paaiškino, kad dauguma vonios kambariams skirtų gruntų greičiausiai bus aliejinio pagrindo ir neleis drėgmei patekti į sieną, ypač ten, kur yra šviežių užpildų.

Pasirinkite tinkamus dažus

Renkantis tobulus dažus vonios kambariui yra daugybė galimybių, juo labiau jei patalpa yra gerai vėdinama ir joje nėra drėgmės ar pelėsio.

Daugumai vonios kambarių specialistas rekomendavo naudoti pusiau blizgius dažus, nes jie „atstumia drėgmę“, arba satininius dažus, skirtus toms patalpoms, kuriose nėra polinkio į drėgmę ar pelėsį.

Ollie pažymėjo, kad blizgūs dažai laikomi „geriausiais dažais vonios kambariams“, nes jie „geriausiai atstumia vandenį“ ir puikiai tinka probleminėms patalpoms.

Sukurkite juostinį apvadą

Šiam darbui atlikti naudokite izoliacinę juostą, kad atskirtumėte sieną nuo lubų, apdailos, vonios apvado ir kitų sričių, kurios nebus dažomos.

Kai tai atliksite, naudodami šepetį dažykite iki juostelių. Svarbu, kad teptukas būtų gana sausas, kad išvengtumėte lašelių.

Naudokite volelį

Pasižymėję ribas, didesniu dažų voleliu greičiausiai užpildysite tarpus. Įpilkite dažų į padėkliuką ir gausiai pamerkite į juos volelį.

Užtepkite antrą sluoksnį

Pirmąjį sluoksnį palikite bent dviem valandoms, po to – dažymą pakartokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją