Pasak ekspertų, virtuvės spintelių dažymą galima atlikti vos per kelias dienas ir dėl to nereikia per daug sujaukti namų. Pakeitus virtuvės spintelių spalvą jos atrodys visiškai naujai, o virtuvė – tarsi po remonto, skelbiama express.co.uk.

Tiesa, virtuvės spintelių dažymas neturėtų nuskausminti ir piniginės.

„Prieš išimdami visas dureles ir stalčius, kruopščiai pieštuku pažymėkite visas dureles, kad prisimintumėte, kur jas grąžinti atgal“, – komentuoja specialistai.

Išėmus duris, reikia nuimti vyrius ir rankenėles, kad būtų lengviau paruošti ir nudažyti duris. Tada duris reikėtų nuvalyti nuriebalinimo priemone, kad dažai tinkamai priliptų. Pasak pašnekovų, net ir mažiausias riebalų kiekis vėliau gali sugadinti dažymą, todėl skirkite laiko valymui ir nuriebalinimui.

„Durelių šlifavimas padės naujiems dažams prilipti prie medienos. Jei durelės bus per daug lygios ir blizgios, dažai vėliau gali nusilupti, kai bus šilta ir drėgna, o tai natūralu virtuvėje gaminant maistą. Todėl taip pat svarbu pasirinkti tinkamus virtuvės dažus, nes jie padės atstumti garus ir apsaugoti medieną“, – pataria ekspertai.

Nušlifavę bet kurį plotą perbraukite drėgna šluoste, kad nuo paviršiaus pašalintumėte visas dulkes ir paliktumėte švarią medieną, paruoštą dažymui.

Ekspertai tęsė: „Neskubėkite dengti plonais sluoksniais, kad neliktų linijų, burbuliukų ar prastos apdailos. Palaukite, kol pirmasis sluoksnis visiškai išdžius, ir labai lengvai nušlifuokite. Po šlifavimo būtinai nušluostykite drėgnu skudurėliu, kad pašalintumėte dulkes. Užtepkite antrąjį dažų sluoksnį ir palaukite, kol jis išdžius.“