Interjero dažymui yra siūloma daug populiarių gudrybių, patarimų ir tendencijų, kaip pasiekti tobulą rezultatą, rašoma express.co.uk. O kaip dėl išorės? Namų eksterjeras yra atsakinga už pirmąjį ir ilgalaikį įspūdį visiems, kurie praeina pro jūsų nekilnojamąjį turtą, todėl svarbu, kad jis būtų nepriekaištingas.

Kaip tikina dažų ekspertai, kad būtų pasiektas tobulas rezultatas, reikia vengti tam tikrų klaidų, o jos padaromos dar prieš į rankas paimant dažų teptuką.

Eksterjero dažymo procesas prasideda dar nuo tinkamų dažų pasirinkimo. Ekspertas Aleksas Sincleris paaiškino, ką turi žinoti kiekvienas būsto savininkas prieš dažydamas namų išorę.

„Didžiausia klaida, kurią galima padaryti sprendžiant, kokius dažus naudoti lauke, yra tai, kad nenaudojamas eksterjerui skirtas produktas“, – teigė dažų žinovas.

Ieškodamas dažų namų eksterjerui, Aleksas ragina namų savininkus skirti laiko konkrečių dažų kokybei ir savybėms ištirti. Tai būtina, kadangi įprasti interjero dažai nėra skirti „atlaikyti tokį stiprų išorinių dažų dėvėjimąsi, kokį sukelia oro sąlygos ir kiti lauko elementai“.

Aleksas pridūrė: „Daugelio vidaus dažų sudėtis yra tokia, kad juos būtų galima plauti, jie būtų atsparūs dėmėms, paslėpti, padengti ir lengvai padengti. Tačiau išorės dangoms svarbiausia yra ilgaamžiškumas.“

Vidaus dažų vengti būtina, tačiau į ką dar reikia atkreipti dėmesį renkantis tinkamus eksterjero dažus?

Pasak eksperto, geriausi išorės dažai apsaugo nuo UV spindulių ir oro sąlygų, todėl jie yra atsparūs lupimuisi, pūslių susidarymui ir įtrūkimams.

„Namų savininkai turėtų ieškoti dažų, kurie yra atsparūs spalvų blukimui, pelėsiui ir nešvarumams, todėl ilgainiui sutaupys pinigų ir laiko priežiūrai, – teigė pašnekovas.

Ekspertas priduria, kad norėdami turėti ilgalaikę eksterjero apdailą, turėtumėte ieškoti dangos su savaiminio išsivalymo technologija, kuri pašalina nešvarumus po lietaus ar vandens poveikio.

Eksterjero dažai apsaugo namus suteikdami papildomą sluoksnį nuo atšiaurių oro sąlygų, gyvūnų ir kitų dalykų, kurie gali įsiskverbti į architektūrą ar prasiskverbti pro sienas.

Minėti dažai taip pat gali apsaugoti jūsų namo dailylentes nuo vėjo ir saulės, kad išsaugotų išorinių sienų ilgaamžiškumą, tikino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją