Pasak dažų eksperto Roko Vičkaus, ilgą laiką plytelių perdažymas būdavo atliekamas šiek tiek kitaip – naudotas atskiras gruntas, kombinuotas su specialiais apdailos dažais drėgnoms patalpoms. Tačiau gamintojas, sako pašnekovas, pasiūlė naują produktą, kuris palengvina gyvenimą. Tai yra ir gruntas, ir dažai viename.

Kita vertus, sako R. Vičkus, ne ką mažiau svarbus yra ir plytelių paruošimas dažymui.

„Viena, ką visada sakau, kad svarbiausia yra paviršiaus paruošimas. 95 procentų sėkmės priklauso nuo teisingo paviršiaus paruošimo. Reikia naudoti tinkamus ploviklius ir teisingai atlikti darbus“, – pažymi R. Vičkus.

Jis priduria, kad pats paruošimo procesas nėra sudėtingas, nereikalauja daug lėšų, bet reikalauja kruopštumo.

„Paruošimas prasideda nuo to, kad pašaliname visą silikoną, jį būtina labai kruopščiai pašalinti. Ant silikono nesilaiko jokie dažai, net jeigu ir sugebėsime jų užtepti, laikui bėgant jie nusilups. Svarbu nuplauti silikono likučius ir ant plytelių – jei to nepadarysime, rezultatas nedžiugins“, – komentuoja dažų ekspertas.

Anot jo, antras svarbus pasiruošimo dažymui žingsnis – nuplauti plyteles specialiais plovikliais. Kaip patikina pašnekovas, šiam darbui atlikti netinka indų ploviklis, nes jis ant plytelių sudaro plėvelę.

Asociatyvi nuotr.

„Reikia plauti tokiu plovikliu, kuris nuriebalina paviršių, pašalina nešvarumus“, – pataria R. Vičkus.

Viena, jei ploviklį reikia nuplauti duše, bet visai kas kita tai daryti virtuvėje. Anot pašnekovo, virtuvės plytelėms plauti negalime naudoti daug vandens, nes sugadintume grindis ir virtuvėje esančius baldus. Specialistas pataria, jog norint nuvalyti ploviklį nuo plytelių, geriausia tai daryti su į vandenį pamirkyta kempinėle. Nuvalius ploviklį kempinėle, plytelės paliekamos džiūti.

Specialistas pažymi, kad tiek vonioje, tiek virtuvėje plyteles reikėtų palikti džiūti tol, kol išdžius visi tarp jų esantys tarpai.

„Kai viskas išdžiūva, imame teptuką sunkiai pasiekiamoms vietoms ir trumpo plauko volelį, vadinamą baldinį volelį, ir dengiame paviršių. Paprastai užtenka dviejų sluoksnių“, – sako R. Vičkus.

Dengiame trumpo plauko voleliu, nes paviršius nėra lygus kaip siena. Jeigu po pirmo sluoksnio matome, kad padarėme klaidų, sako specialistas, tuomet pratekėjimus nuvalome su peiliuku, galbūt lengvai pašlifuojame ir plonai dengiame antrą sluoksnį.

Išdžiūvus plytelėms, baigia pasakoti R. Vičkus, uždedame naują silikoną, palaukiame, kol nudžius ir jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)