Užtruko surasti tinkamą baldą

Kaip pasakoja šio straipsnio herojė Malvina, Molėtų rajone esančiame kaime stovi jos senelių sodyba. Pirmiausia pašnekovė kartu su savo šeima ten norėjo įkurti pirtį, tačiau spontaniškai priėmė sprendimą visam laikui palikti Vilnių ir įsikurti minėtoje sodyboje.

Šalia Malvinos senelių sodybos šeima ėmėsi naujo namo statybos, o kartu su statybomis buvo sukurta ir jos minėta „Instagram“ paskyra. Kaip tikina pašnekovė, joje ji dalinasi savo kelione – kaip visa šeima keliasi gyventi į kaimą, kaip sekasi jame gyventi, taip pat paskyroje moteris dalinasi ir patarimais, kaip sutaupyti ir kokius projektus galima padaryti savomis rankomis.

Vienas tokių projektų, tiesa, sulaukusių išties daug dėmesio ir komplimentų, – pačios Malvinos sukurta indauja.

Malvina šią indaują pasigamino pati

Pašnekovės teigimu, naujajame name įrengus virtuvę viena siena atrodė tuščia, moteris sako, kad jai šalia minėtos sienos kažko labai trūko.

„Vis galvodavau, pasižiūrėdavau „Pinterestą“, o vieną dieną pamačiau reelsą, kaip iš arkinės spintos žmonės pasidarė indaują. Ir viskas – kai pamačiau, supratau, kad ir man tokios reikia“, – prisimena pašnekovė.

Tiesa, tinkamo baldo paieškos užtruko ilgai. Pirmiausia Malvina ėmėsi ieškoti parduodamų indaujų skelbimų. Kartą, sako Malvina, jai pavyko rasti tokią sekciją, kurios viena dalis būtų puikiai virtusi indauja, tačiau pats baldas moteriai pasirodė per brangus.

Vis dėlto, pašnekovė sako nepaleidusi minties dėl sekcijos ir nuolat sekė skelbimus. Galiausiai ji išvydo, jog yra atiduodama sekcija, kurios viena dalis – būtent tokia, apie kokią ir svajojo Malvina.

Taip atrodė senoji sekcija, iš kurios Malvina pagamino indaują

Tiesa, sekciją teko pasiimti su visomis dalimis, kurių kelios liko nepanaudotos. „Nereikalingas sekcijos dalis nuvežėme į tėčio garažą, o aš pasilikau tą arkinę dalį, kurios man ir reikėjo“, – pasakoja Malvina.

Iš sekcijos – į svajonių indaują

Toliau pašnekovė papasakoja, kaip sena sekcija virto svajonių indauja. Anot Malvinos, pirmiausia iš indaujos buvo išimti veidrodžiai.

Tiesa, moteris sako galvojusi juos palikti, tačiau vėliau supratusi, jog indaujoje stovintys indai veidrodžius uždengs ir jie tiesiog neatliks savo funkcijos. Dėl šios priežasties veidrodžiai iš indaujos buvo išimti, o jų vietoje prikaltos dailylentės.

„Visa indauja buvo išardyta dalimis. Iš durelių išėmėme ir stiklus, kad galėtume nušlifuoti kiekvieną paviršių, padaryti pašiaušimą, kad geriau kibtų dažai. Rekomenduojama prieš dažant ir gruntuoti, bet aš negruntavau, pasirinkau tokius dažus, kuriems to nereikėjo. Nušveičiau, nudažiau, tada indaują surinkome“, – apie indaują pasakoja pašnekovė.

Naujoji Malvinos indauja

Ji priduria, kad į indaujos vidų buvo įdėtos lentynos, taip pat Malvinos vyras perdarė sekcijoje buvusius stalčius ir panaudojo juos indaujai.

„Viską dariau neskubėdama, laisvais vakarais, tai užtruko apie du mėnesius“, – apie vykusius darbus pasakoja Malvina.

Dažymas – geriausias užsiėmimas

Malvina pasakoja, jog vienas iš darbų perdarant indaują buvo jos dažymas, o dažymą, sako pašnekovė, ji labai mėgstanti. Pasak moters, pirmieji bandymai dažyti įvyko dar Vilniuje įsigijus butą, kur daug ką norėjosi pakeisti.

„Kai gyvenome Vilniuje, nusipirkome butą, o man ten daug kas nepatiko, todėl aš persidažiau sienas, lubas. Tada aš dar nejaučiau, kad man patinka dažymas, bet kai persikraustėme į naujus namus, mane pagavo toks azartas, kad dabar, kai neturiu ką dažyti, man tiesiog liūdna“, – šypsodamasi pasakoja Malvina.

Malvinos „Instagram“ paskyroje yra daug projektų, susijusių su dažymu

Ji priduria, kad žinių apie dažymą semiasi iš tėvų, taip pat patarimų ieško internete ir specializuotose parduotuvėse.

Toliau Malvina papasakoja, kaip iš tiesų atrodė indaujos dažymas.

„Dažiau trimis sluoksniais. Norėjau, kad nei kiek neprasišviestų tai, kas apačioje. Baldus rekomenduojama dengti dviem dažų sluoksniais, bet aš dėl atsargos dengiau trimis“, – paaiškina pašnekovė.

Ji papildo, jog dažų savo naujajam baldui sunaudojo išties nedaug – sako, kad užteko beveik litro.

Galiausiai, Malvina atskleidžia, kiek atsiėjo jos svajonių indauja. Anot pašnekovės, už viską ji sumokėjusi kiek daugiau nei 100 eurų. Pagrindines išlaidas sudarė priekabos, su kuria buvo parvežta sekcija, nuoma, lentynoms skirta mediena, dažai ir indaujos kojelės.