Jau visai greit sukaktis, kuri svarbi visai Lietuvai ir pasauliui. Ateinančiais metais sueis dešimtmetis, kai didžiausias ir geriausias šalies portalas „Delfi“ publikuoja žymiausio šalies maisto apžvalgininko (manęs) apžvalgas, pakeitusias šalies gastronominius lūkesčius ir nuostatas labiau, negu ti...
Andrius Užkalnis
1157 articles
Andrius Užkalnis (g. 1970 m. lapkričio 26 d. Kaune) – žurnalistas, publicistas.
Užkalnis: kokiems restoranams linkiu užsidaryti?
„Ką jūs, varguoliai?“ Užkalnis valgė dienos pietus už 100 litų
Užkalnis skelbia geriausius šalies kebabus: ir vėl laimi Kaunas
Užkalnis: geriausią pasaulio gruzinų restoraną radau Vilniuje
Užkalnis: sotus gyvenimas provincijoje, arba kodėl lietuviai yra slavai
Užkalnis. „Michelin“ išleisti šimtai tūkstančių jau atsipirko
Užkalnio valgymas: Michelinas trinktelėjo su žaibais, bet gyvenimas tęsėsi
Užkalnis prisivaikščiojo Klaipėdoje: nesibaigianti šventė
Rinkimai pagal Užkalnį: pasirinko valgymą
Užkalnis prabangiausioje Lietuvos žuvies rūkykloje: valgo tik ponai
Užkalnis Druskininkuose: restoranų kritiką prigavo budri vietos gyventoja
Užkalnis Druskininkuose: restoranų kritiką prigavo budri vietos gyventoja
Užkalnis: lietuviai išmoko kepti mėsą taip, kaip man patinka
Užkalnis vėl Kaune: aplankė geriausią Lietuvos restoraną ir brangiai pavalgė
Užkalnis valgo picą: baisi gatvė ne kliūtis geriausiems
Užkalnis. Jei valgote mėsą, pigesnę nei 1000 litų už kilogramą, ar tikrai gerai maitinatės?
Užkalnis apie Azerbaidžano virtuvę: karčios pagirios lėktuve, geri prisiminimai
„Kam statyti, kai galima griauti“, kalbėjo daugelis pasipiktinę, kai Vilniuje nugriovė Žalgirio stadioną, Nacionalinio stadiono senuosius griuvėsius Šeškinėje arba nukėlė Žaliojo tilto skulptūras ir Petro Cvirkos paminklą.
Manęs seniai nekviečia į Kalėdų vakarėlius, nes prarado viltį: žmogus esu nesuderinamas su kolektyviniu veiksmu, tai visada išsisuku arba jei ir nueinu, tai dingstu pirmas. Su manimi geriausia draugauti nuotoliu.
Prieš daugiau nei dešimtmetį buvo Lietuvoje toks anglų restoranininkas, atidaręs gana blankų restoraną Užupyje ir susirinkęs skandalingą šlovę neapdairiais pareiškimais: girdi, Lietuva yra picų kraštas, o jis pamokysiąs lietuvius valgyti tikrą maistą, o ne picas.
Dar nėra sniego, dar keliuose nėra ledo ir čiuožyklos, dar ne Kūčių vakaras, bet vis tiek ore kažkas labai keisto. Pusantros valandos kelionė ryte ten, kur būdavo dvidešimt minučių, išskyrus jei pakeliui įvyksta trys avarijos: tada bus trijų valandų kelionė.
Režimai žlunga akimirksniu. Sirijos diktatūrai užmerktos akys. Nežinia, ar bus geriau, bet tikrai daug kas keisis.
Varėna artima mano širdžiai, ir ne tik todėl, kad mano vaikystės vasaromis Zervynų kaime tai buvo artimiausias miestelis, ir ne tik todėl, kad ant vieno iš pastatų yra „Karalių pasakos“ fragmentas – tai gražiausias M.K.Čiurlionio paveikslas, ir šiaip gražiausias lietuviškas paveikslas pasaulyje, ne ...
Ne viskas yra taip, kaip rodosi iš pirmo žvilgsnio. Vienas prekybos centras štai reklamuojasi prieš Kalėdas, pranešdamas, kad ten nebus „skatinimo pirkti“ ir Kalėdų muzikos. Galės ateiti visi, kam nepatinka pirkti dovanas, ir pirkti dovanas. Ateik, išleisk pinigus ir nebūk toks, kaip tie, kas leidži...
Juodasis penktadienis, apie kurį dar neseniai mažai kas girdėjo, dabar lietuviams artimas kaip Helovynas, pica ar keraminė kepsninė. Ir tai ne pabaiga, tai pati pradžia, nes lietuvis mėgsta pirkti net labiau, negu mėgsta važiuoti į kapus.
Pakalbėkim apie kainas, nes šiaip kainos daugumai skaitytojų įdomiau, negu skonis (žmonės rūpinasi tuo, kas jiems skauda, o skonio receptoriai daugelio nėra išlavinti, jie valgytų ir virtuvės kempinę, užkeptą su kečupu ir sūrio gaminiu, jeigu būtų gera nuolaida, kas puikiai paaiškina priežastį, kodė...
„Tragiškas ministrų kabinetas, kur apie nė vieną, beveik apie nė vieną žmogų aš nieko negaliu pasakyt“, – „Delfi“ laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo apžvalgininkas Andrius Užkalnis. Jo teigimu, kabinetas toks pilkas, kad „sunku įsivaizduot ką nors neįdomesnio“.
Šią savaitę Lietuvą sukrėtė DHL lėktuvo aviakatastrofa, atliekamas tyrimas, siekiant nustatyti įvykio priežastis. Netrūksta naujienų ir iš politinės padangės, toliau formuojamas ir ministrų kabinetas. Netrūksta naujienų ir iš užsienio.
Sunku patikėti, bet iki Kūčių liko mažiau nei mėnuo. Tačiau aš dar prisimenu tą kartą žmonių, kurie nepasakytų iš atminties, kada gruodį būna Kūčios ir Kalėdos, nes Kalėdų tradicija buvo išvaryta iš namų, kaip religinė, ir vietoj jos buvo sugalvota sovietinė naujųjų metų tradicija (panašiai kaip civ...
Lapkričio 26-oji Andriui Užkalniui – ypatinga. Tądien žinomas maisto apžvalgininkas, rašytojas ir tekstų autorius švenčia gimtadienį. Šiemet – 54-ąjį. Šia proga žinomas vyras „Delfi“ atskleidė, kad savo šventinę dieną mini jau nebe vienas, o su širdies drauge.
Jei įsivaizduojate rusų tankus NATO šalies miestų gatvėse arba desanto išsilaipinimą Palangos paplūdimyje, tai tikimybė maža. Hibridinis karas ir asimetriniai veiksmai, pavyzdžiui, krovininis lėktuvas, krintantis pusės milijono žmonių mieste. Lėktuvas su tūkstančiais siuntų, tarp kurių, net ir kruop...
Anglų kalboje yra geras terminas, kurio lengvai į lietuvių kalbą neišversi: doom-sayers. Tai tie, kas pranašauja apokalipsę, katastrofą, pasaulio pabaigą. Tokių žmonių yra ir Lietuvoje. Jų Lietuvoje yra daug. Jie gyvena tarp politikų ir tarp paprastų žmonių, kurie mirksta interneto komentaruose ir t...
Kokia čia nesąmonė, aišku, sulauksim, sakysite jūs. Kam čia ta panika? Kam čia tas bauginimas?
Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti civilinę bylą, kurioje visuomenininkas Andrius Tapinas pateikė ieškinį rašytojui Andriui Užkalniui dėl to, kad pastarasis jį pavadino „aferistu“, „ligoniuku“. Visuomenininkas mano, kad šiais įžeidimais A. Užkalnis jį šmeižia ir kartu to...
Mane pasiekė dvi naujienos, viena gera, kita baisi. Pirmoji – kad Vilniaus Katedros aikštėje jau stovi eglutė, ir ji yra tikra eglutė – ne torto, ne švirkšto, ne grąžto ir ne sparnuotosios raketos formos futuristinis darinys iš plastiko, pabrėžiantis išlaidavimo tradicijas tarp biurokratų ir valdini...
Kadangi mano gastronominiai rašymai yra kuo toliau, tuo labiau išmanūs ir sudėtingi, atėjo laikas pradėti apžvalgą, pacituojant poezijos posmelį.