4 asmenims

1 baklažanas;
1 cukinija;
1 aisbergo salota;
1 indelis liesos tepamosios varškės (galite naudoti ir ožkų pieno);
1 kiaušinis;
50 ml pieno;
Kietagrūdžių miltų lazanijos lakštų.

Padažui:

2 skardinės konservuotų pomidorų (pjaustytų, be odelių);
2 svogūnai;
4 skiltelės
esnako;
1 šaukštas saldžiosios paprikos;
0,5 šaukšto maltų kuminų;
sauja smulkintų petražolių;
sauja smulkintų bazilikų;
žiupsnis druskos ir pipirų.

1. Pirmiausia pagaminkite padažą. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite supjaustytus svogūnus, kol suminkštės ir taps skaidrūs, tada suberkite smulkintą česnaką ir nuolat maišydami pakepkite apie minutę. Suverskite pomidorus, suberkite visus nurodytus prieskonius ir pamaišydami virkite, kol padažas sutirštės.

2. Griežinėliais supjaustykite baklažaną ir cukiniją, smulkiai supjaustykite salotą.

3. Kepimo indą ištepkite aliejumi ir sluoksniuokite lazaniją: pirma dėkite baklažano griežinėlius, aptepkite padažu, tada klokite lazanijos lakštus, ant jų – cukinijos griežinėlius. Vėl tepkite padažo, dėkite lazanijos lakštus, ant jų suberkite salotą, sukrėskite likusį padažą, užklokite lazanijos lakštais ir paviršių aptepkite varške.

4. Lazaniją užpilkite kiaušinio ir pieno plakiniu ir šaukite į 180 oC orkaitę. Kepkite apie 30 minučių.

Daugiau gardžių receptų lieknėjantiems rasite naujojoje knygoje „Lieknieji gurmanai“.