Hidrobiologų draugijos narys Kęstutis Skrupskelis sako, kad nuotraukoje matomas suaugęs, stambus ungurys, ežere jų galimai yra ir daugiau.

„Šiame ežere šios žuvys gyvena nuo seno ir tikrai nėra retenybė. Visgi didesnis nei kilogramą sveriantis ungurys yra pakankamai retas, žvejų geidžiamas laimikis. Žinoma, dėl savo riebumo ir mažo kaulėtumo jis išskirtinis ir kulinarine prasme. O rytų/šiaurės Europoje karšto rūkymo unguriai nuo seno vertinamas delikatesas“, – tikina jis.

Iš biologinės pusės ungurys išties įstabi žuvis, sako jis. „Neįtikėtina, tačiau net ir 21-ame amžiuje vis dar nežinome pilno šių paslaptingų žuvų gyvenimo ciklo.

Teoriškai ungurys gimsta Sargaso jūroje (čia yra sugauti jauniausios stadijos unguriai) tačiau svarbu pažymėti, kad niekada nebuvo fiksuotas/stebėtas šių žuvų nerštas.

Sargaso jūroje „išneršti“ unguriukai dreifuoja Šiaurės Atlanto srovėmis Europos krantų link, kai kurie jų patenka į Viduržemio ir Baltijos jūras. Daugelis jaunų unguriukų migruoja prieš srovę į gėlus vandenis, kur jie praleidžia didžiąją savo gyvenimo dalį.“