„Prieš kelias dienas į Kauno terminalą su siuntomis atvyko ir karališkasis pitonas bei leopardinis gekonas. Kaip manote, ar kelionė šiems gyvūnams dėžėje neprailgo?“, – rašė „Smartpost Lietuva“, po to kai tarp siuntų aptiko gyvūnus.

Įmonė įspėjo, kad siųsti siuntomis gyvūnus draudžiama.

„Nors situacija išties išskirtinė, tačiau norime priminti, kad siųsti siuntomis gyvūnus yra draudžiama. Gyvūnams gabenti reikalingos tinkamos sąlygos, kad būtų užtikrinta jų gerovė.

Siuntų tarnybos nėra aprūpintos reikiama priežiūra pervežimo metu, todėl gyvūnai gali patirti stresą bei susižaloti. Be to, nelegaliai siunčiant gyvūnus sukeliamas pavojus ir darbuotojų saugai bei sveikatai.

Džiaugiamės, kad viskas baigėsi laimingai, o gyvūnus atvyko pasiimti ir pažadėjo jais pasirūpinti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Gyvosios gamtos apsaugos skyriaus specialistai“, – rašė jie.

AAD savo ruožtu situaciją pakomentavo taip: „Mūsų darbe pasitaiko ir tokių netikėtų situacijų. Praėjusią savaitę gavome informaciją iš siuntų bendrovės, kad terminale aptikta gyvatė.

Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, nustatyta, jog iš siuntos iškrito karališkasis pitonas, o tarp siuntų dėžėje rastas ir kitas bendrakeleivis – leopardinis gekonas.

Šiuo metu aplinkosaugininkai tęsia tyrimą, o gyvūnais rūpinasi LSMU Laukinių gyvūnų globos centras.“