Parkas savo socialiniame tinkle paskelbė, kad prieš savaitę rengtoje edukacijoje, kur moksleiviai ieškojo dinozaurų pėdsakų, aptiktas krokodiloido dantis. Jį rado ketvirtos klasės moksleivė.

„Praeitą savaitę į Ventos regioninio parko lankytojų centrą atvyko Židikų M. Pečkauskaitės gimnazijos ketvirtokai, norėdami susipažinti su Ventos regioniniu parku, Juros periodo atodangomis bei jose aptinkamomis fosilijomis.

Apžiūrėję ekspozicijoje pristatomus išskirtinius radinius, lydimi Ventos regioninio parko grupės specialisto, ketvirtokai nuvyko prie Juros periodo atodangos. Atsiraitę rankoves mokiniai uoliai ėmėsi tyrinėti Juros periodo uolienas ieškodami jose fosilijų“, – pasakoja parkas.

Krokodiloido dantis

Anot jo, edukacijos metu visi vaikai prisirinko nemažai radinių (dvigeldžių moliuskų, belemnitų, amonitų ir kitų moliuskų fosilijų), kuriuos parsivežę namo parodys tėveliams ir draugams.

Krokodiloido dantis

Tačiau labiausiai pasisekė Austėjai – ji rado, tikėtina, krokodiloido dantį.

„Mergaitė ne tik rado išskirtinę fosiliją, bet ir pasielgė labai kilniai – padovanojo krokodiloido dantį Ventos regioninio parko lankytojų centro ekspozicijai, kaip eksponatą, kurį galės apžiūrėti visi norintys“, – džiaugėsi parkas.