Ši terapijos forma lietuviams bitininkams vis dar naujovė, tačiau kaimyninėje Ukrainoje veikia ištisi gydomieji kompleksai. Kalbama, kad tokią terapiją yra išbandęs net šalies prezidentas Viktoras Juščenka. 

„Nedideliame namelyje įrengiamas gultas, o po juo – trys keturi aviliai. Žmogus guli, bitelės šnara, savo ūžimu kuria palankius biolaukus ir taip gydo įvairias ligas. Planuoju prie tvenkinio tokius namelius susikalti ir savo šeimos poreikiams. Tikiu, kad ne vienas bitininkas Lietuvoje juos taip pat susimeistraus“, – sako Klaipėdos krašto bitininkų bendruomenės „Midutis“ vadovas Arūnas Neverdauskas, kol kas vienintelis bitininkas Lietuvoje siūlantis bičių terapiją.

Teigiama, jog bičių skleidžiama energija stiprina imuninę sistemą, padeda atsikratyti depresijos bei nuovargio, gydo migreną, gerina kraujotaką bei gelbsti nuo įvairių kitų negalavimų.

Bitininkas sako, kad Lietuvoje pastebima tam tikra bičių laikymo mada – žmonės, turintys sodybą nori joje ir dviejų trijų aviliukų. 

„Nemanau, kad dėl medaus, nes nelabai ir apsimoka, vien medsukis kainuoja ne mažiau kaip 2 tūkst. litų. Tai veikiau įvaizdis, hobis, malonumas“, – diena.lt pasakojo A. Neverdauskas.