Neseniai atlikta apklausa rodo, kad tik maždaug pusė apklaustų lietuvių žino, kas tai yra vietinis, ekologiškas maistas, penktadalis prisipažino nieko apie tai nieko nežiną. 

Projekto iniciatoriai aiškina, kad išsikeltas tikslas - ištirti vietinių maisto produkcijos gamintojų konkurencinę aplinką, tikslinių žmonių grupių mitybos įpročius, problematiką, pateikti galimus maisto kokybės gerinimo pasiūlymus, taip pat paskatinti lietuvius atsigręžti į vietinę produkciją, kuri yra sveikesnė. 

Projektu siekiama rasti būdus, kaip ekologiniam maitinimui ateiti į švietimo įstaigas. Tiesa, kol kas matomos tokios kliūtys - egzistuoja žaliavų tiekimo problema, yra gana mažas tiekėjų skaičius, o produkcijos kaina ganėtinai aukšta, be to „koją kiša“ pertekliniai reikalavimai bei biurokratinės kliūtys. 

GRYNAS.lt jau yra rašęs apie ekologinius valgiaraščius Lietuvos mokyklose.