Kad pelargonijos vešliai žydėtų, jas reikia periodiškai maitinti.

Pelargonijų maitinimas mielėmis

Dažniau rekomenduojama pelargonijas maitinti mielėmis. Toks maitinimas padės per trumpą laiką pasiekti nuostabių rezultatų.

Mielių tirpale yra daug įvairių mikroelementų, kurie suaktyvina organinių junginių perdirbimą tiek dirvožemyje, tiek augaluose.

Juos perdirbant pagerėja dirvožemio sudėtis ir kokybė, padidėja augalų atsparumas ligoms ir kenkėjams, pastebimas aktyvus šaknų sistemos augimas ir vystymasis.

Pelargonijas mielėmis reikėtų laistyti po vieną kartą pavasarį, vasarą ir rudenį.

Maitinimas cukrumi

Daugelis augalų mėgsta saldų maitinimą, t. y. maitinimą cukrumi, žinoma, pagrįstu kiekiu. Pelargonijos nėra išimtis ir dėkingai reaguoja į tokį skanėstą.

Cukrus padeda palaikyti žiedus žiemą, kai jie kenčia nuo šviesos trūkumo. Stipresni ir sveikesni augalai tampa po cukraus priedų ir pavasarį. Pagreitėja jų augimas, pagerėja žydėjimas ir pailgėja jo trukmė.

Trąšoms pelargonijoms paruošti keturiose stiklinėse vandens reikia atskiesti porą šaukštų cukraus. Toliau atliekame pelargonijų laistymą.

Augalą cukraus tirpalu rekomenduojama maitinti ne dažniau kaip kartą per mėnesį, stengiantis neperlaistyti dirvos, kad nesusidarytų puvinys ir pelėsis.

Šių dviejų maitinimų pakanka, kad pelargonijos tikrai žydėtų.