Virtos, skrudintos su alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, keptos bulvės. Joms paruošti yra begalės būdų. Išrinkome pačius gardžiausius receptus, kaip paruošti bulves ir jomis mėgautis (ištraukos iš virtuvės šefų blogų).

* Sukapoti bulves (bet kokią rūšį) kąsnio dydžio gabalėliais, sudėti jas į orkaitėje kepti tinkamą indą, aplaistyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti pipirais, trupučiu jūros druskos, graikiškomis žolelėmis ir raudonėliu bei kepti jas iki 200 laipsnių įkaitusioje orkaitėje 45 - 60 minučių, kol jų vidus suminkštės, o išorė taps traški.
Keptos bulvės

* Rožines ar geltonas bulves su odele supjaustyti ketvirčiais, apšlakstyti aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi ir apibarstyti kario, imbiero, paprikos ir kurkumos mišiniu. Skrudinti, kol tampa traškios. Jas galima valgyti su padažu, padarytu iš paprasto neriebaus graikiško jogurto, sumaišytu su truputėliu česnako, krapais ir žaliosiomis citrinomis.

* Bulvytės „fri". Supjaustyti saldžią bulvę į 10 -12 šiaudelių, aplaistyti 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus, sumaišyti su bet kokiais po ranka pasitaikiusiais prieskoniais (galima įberti maltos aitriosios paprikos). Kepti bulves iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol jos tampa traškios ir skanios.

* Supjaustyti bulves ketvirčiais ir kepti orkaitėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus, rozmarinais, česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų. Labiausiai vilioja keptų raudonųjų bulvių skonis ir spalva.

* Paprastai keptos bulvės. Jas pagardinti grietinės ir juodųjų pupelių humuso.

* Keptos bulvės su bazilikų - gražgarsčių graikiškų riešutų pesto.

* Keptos bulvės, apibarstytos trupučiu pipirų ir apšlakstytos šiek tiek citrinos sulčių, arba keptos bulvės su šiek tiek pomidorų padažo ir arbatiniu šaukšteliu sutarkuoto parmezano sūrio. Paprasta ir nepaprastai skanu!

* Apipilti keptas bulves neriebiu graikišku jogurtu bei apšlakstyti jas klevų sirupu. Jogurte gausu baltymų, be to, tai yra mažai riebalų turintis grietinės (kuri yra tradicinis keptų bulvių padažas) pakaitalas, o klevų sirupas suteikia šiek tiek papildomo saldumo.

„Štai paprastas mano mėgstamas receptas. Nuskuskite ir sukapokite apie 1 kilogramą saldžiųjų bulvių į 2,5 centimetrų gabalėlius. Užpilkite jas vandeniu ir virkite, kol galėsite lengvai jas perdurti šakute (apie 10-15 minučių). Kruopščiai nusausinkite ir sudėkite jas į mikserį. Įdėkite 1 - 2 valgomuosius šaukštus sviesto, 1 - 2 valgomuosius šaukštus klevų sirupo ir 1/2 puodelio neriebaus pieno bei plakite, kol pasigamins vientisa masė".

* Sumaišyti bulvių šiaudelius su alyvuogių aliejumi ir čili pipirų milteliais, kepti jas iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol jos taps auksinės. Tada apšlakstyti jas žaliosios citrinos sultimis ir apibarstyti smulkiai sukapota kalendra.

* Virtos bulvės šaltose mišrainėse su žalumynais, lęšiais ir aštriu padažu.

* Bulvių ir porų sriuba. Jei norite paruošti sriubą dviems asmenims, nulupkite ir kubeliais supjaustykite dvi bulves, užpilkite jas trimis puodeliais vištienos sultinio ir viską virkite apie 30 minučių. Tada 2 porus bei 1 saliero stiebą smulkiai sukapokite ir sudėkite į puodą bei viską virkite dar 15 minučių. 1 valgomąjį šaukštą miltų sumaišykite su 0,5 puodelio sutirštinto lieso pieno, pagardinkite prieskoniais, šiek tiek sutrinkite bulves ir valgykite!"