Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

O jeigu dar ir esate lengvai išgėrusi ir ne itin protingai elgiatės, tai paskui nesiskųskite, kad vyrai prie jūsų priekabiauja.

Nėra kaip ir prieštarauti  vyrams patinka seksas ir jie ieško moterų, kurias galėtų be vargo įsitempti į lovą, tvirtina Teksaso universiteto (JAV) psichologė Cari Goetz. Mokslininkė nusprendė išsiaiškinti, kokie neverbaliniai signalai, siunčiami moterų, leidžia vyrui suprasti, kad priešais jį   lengvai prieinama moteris. Tikėtina, kad tokią damą jis gali palaikyti naudos ieškotoja ar pasileidusia

Psichologė įsitikinusi, kad čia mes susiduriame su senu biologiniu instinktu, kuris stumia vyrą palikti po savęs kuo daugiau palikuonių, o moterį  surasti tokį vyrą, kuris sugebėtų prisiimti atsakomybę už vaikus ir juos išlaikyti, taigi tam, kad „vyro tikslas būtų įgyvendintas kiek įmanoma daugiau kartų, jam reikalinga partnerė, praradusi budrumą".

Psichologė C.Goetz apklausė 110 vyrų ir 90 moterų. Tikslas  išsiaiškinti, kokie elgesio ypatumai ir manieros rodo moters pasirengimą užsiimti seksu. Po to tyrėjai atrinko šūsnį nuotraukų, kuriuose buvo moterys su išvardintais požymiais, tarkim, moteris, kuri apsilaižo lūpas. 

Tos fotografijos buvo pateiktos vyrams, kurie turėjo pasakyti, ar su fotografijoje pavaizduota moterimi įsivaizduoja užmezgantys ilgalaikius santykius, ar tinkančius tik vienos nakties nuotykiui.
Rezultatai, kuriuos pateikia mokslininkė, rodo viena  taip, vyrams patinka protingos bendraamžės, tačiau jeigu jie turi rimtų ketinimų. 

Tačiau jei kalbama apie intrigą, nuotykį, pasilinksminimą, tai vyrus traukia visai kas kita: nebrandžios, kvailokos jaunutės „merginos žiebtuvėliai". Psichologai netgi sudarė sąrašą 22 požymių, kurie daro moterį patrauklia ir tinkama greitam neįpareigojančiam seksui. 

Nuotr. Shutterstock

KO NEREIKIA DARYTI, jei norite būti palaikyta rimta moterimi, o ne vienos nakties plaštake. Lengvai prieinama (ir sugundoma) vyras laiko moterį, jei ši yra:

išgėrusi, 

apsirengusi aptemptais seksualiais drabužiais, 

kai apdarai su gilia iškirpte ar užpakalį siekiančiu skeltuku, 

dažnai apsilaižo lūpas, 

nuolat siekia atkreipti į save dėmesį, 

geria gėrimus per šiaudelį, 

garsiai ir nevaržomai juokiasi,

giriasi savo seksualiniais pasiekimais ir partneriais,

taip pat jos draugai ir draugės yra tokie asmenys, kurie partnerius keičia kaip kojines... 

Žodžiu, verta susimąstyti, kaip elgiatės viešumoje, jei nenorite tapti sekso taikiniu. Ateiti į barą gilia iškirpte ir vaidinti rimtą ir patikimą partnerę? Vyrai to nesupras. 

Siunčiate vienokius signalus, o elgiatės lyg vienuolė? Ko tada išvis einate? Gauti dėmesio? Erzinti vyrų? Galite ir užsirauti ant kokio neišauklėto elemento...

Tik nuo mūsų priklauso, ar mes sumaniai pasinaudosime gamtos suteiktais moteriškumo kerais, ar tiesiog stebėsimės, kodėl „nėra normalių vyrų", vertinančių mus tokias, kokios esame, nors siunčiame labai aiškius geismo signalus.