Šis universalus padažas, kuris skanus ir šaltas ir šiltas, puikiai tinka prie įvairiausių patiekalų, todėl jį gaminu kiekvieną rudenį. Jei obuolius naudosite labai rūgščius, galite acto nepilti. Aš šį receptą pagerinu baziliku ir krapais, tuomet adžika tampa dar aromatingesnė.
Reikės:
2,5 kg pomidorų,
0,5 kg morkų,
0,5 kg paprikos,
0,5 kg obuolių,
1-2 čili pipirų,
150 g česnako,
250 ml aliejaus,
100 ml obuolių acto 6 proc.,
100 g cukraus,
2,5-3 šaukštų druskos.
Gaminimas. Visas daržoves, išskyrus česnakus, sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite aliejų, suberkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite. Puodą statykite ant ugnies ir troškinkite ant nestiprios ugnies apie 50 minučių.
Supilkite actą, suberkite susmulkintą česnaką ir patroškinkite dar 10 minučių.
Adžiką supilstykite į paruoštus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite dangteliais į apačią ir paliekite atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje.
Skanaus!