Ventės rage ne pirmą kartą lankosi briedis. Iš pradžių jis pastebėtas graužiantis obuolius tiesiai nuo vaismedžio, dabar, kai vaisių nebeliko, jis kibo į šakas.
obuoliai
739 straipsnių
Obuolys (lot. pome, iš lot. pōmum 'vaisius') – sultingasis netikrasis vaisius su 3-5 lizdais ir 2-3 sėklomis lizde, būdingas daliai erškėtinių šeimos augalų iš obelinių pošeimio. Būdinga plona odelė (egzokarpas), sultingas minkštimas (mezokarpas) ir kieti sėklas supantys lukštai (endokarpas).
6 priežastys, kodėl kasdien reikėtų suvalgyti po obuolį
Kartu su obuoliais rauginti agurkai – galėsite mėgautis visą žiemą
Vaida Kurpienė apie tai, ar reikia lupti obuolius ir kam jie padeda lieknėti + 5 receptai
5 priežastys, kodėl reikia valgyti obuolius, – nauda sveikatai ir efektyviai mažėjantis svoris
Obuoliai: 5 nebrangūs, bet gardūs ir sotūs patiekalai iš obuolių – tiks ir pusryčiams, ir vakarienei
Ruduo – obuolių metas. Mitas ar tiesa, kad obuoliai gali tapti alternatyva dantų šepetėliui ar dantų pastai, padėti išlaikyti gerą burnos sveikatą ar apsaugoti dantis nuo gedimo?
Violeta sako, kad pasigaminti obuolių sūrį nėra taip sunku, kaip daugeliui atrodo. Tereikia žinoti kelias gudrybes. Ji pasidalijo, kaip ruošia obuolių masę, kaip džiovina ir laiko šiuos ypatingo skonio gaminius.
Skaistė obelyje užfiksavo žvitrų, pūkuotą gyvūną – miškinę kiaunę. Ši nesikuklindama kirto obuolį, kuris pusiau apgraužtas galiausiai nukrito ant žemės.
Tarp rudens gėrybių kasmet populiarumo viršūnės neužleidžia obuoliai. Ir ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų praturtinti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių mėsos patiekalų.
Pastaruosius penketą metų sunkiai galą su galu sudurdavę obuolių augintojai šiemet tikisi atsikvėpti. Nors nemalonios gamtos išdaigos sodų neaplenkė, o derlius tik vidutinis, tačiau gerokai šoktelėjo sultims skirtų obuolių supirkimo kaina. Be to, ir lietuvių sodininkų didžiausi konkurentai lenkai ši...
„Darbuojamės taip, kad net dūmai rūksta“, – smagiai tarė „Aukštikalnių sodų“ direktorius Arvydas Paškevičius, kuomet praėjusios savaitės viduryje telefonu pasiteiravome, kaip klojasi didysis darbymetis – obuolių skynimas. Tam, kad įsitikintume, kaip iš tikro tie „dūmai rūksta“, praėjusio penktadieni...
Šiemet obuolių derlius džiugina – jį laiko geriausiu per pastaruosius keletą metų. Vieni iš savo sodų veža krituolius į sulčių spaudyklas ir taip išsaugo gausų derlių, kiti iš jų sugeba ir užsidirbti – pasirodo, kai kuriems pavyksta surinkti net ir 500 eurų. Tačiau Lietuvos verslinių sodų asociacijo...
Obuoliuose yra įvairių maistingųjų medžiagų, todėl jie laikomi geru sveikos mitybos produktu. Yra net posakis: „Kas per dieną suvalgo po obuolį, pamiršta kelią pas gydytoją“. Tačiau, pasirodo, obuoliai padeda ne tik likti sveikiems, bet ir numesti svorio.
Violeta ne vienerius metus raugia obuolius. Anot jos, tokie obuoliai ne tik skanu, bet ir naudinga, ypač žiemą. Dabar puikus metas tą daryti. Moteris pasidalijo receptu ir keliomis gudrybėmis, kurios padės džiaugtis puikiu raugintų obuolių skoniu.
Vilnietė Teresė Staišiūnienė obuolių sūrius gamina jau 40 metų. Bandydama ir eksperimentuodama Teresė aptiko tinkamiausią gaminimo būdą ir nuo tol laiko obuolių sūrius gamina tik taip. Kasmet rudeniop moteris noriai dalijasi receptu, o pagal jį gaminantieji negaili pagyrų: tai pats skaniausias obuol...
Receptai su obuoliais – šiuo metu yra vieni ieškomiausių. Nieko keista – dabar pats jų metas. Tad surinkau 10 receptų, kurių nė vienas jūsų nenuvils. Čia – ir giminių saugomi receptai ir virtuvės šefų pagaminti patiekalai.
Apie obuolių naudą organizmui galima kalbėti daug – juose esantys antioksidantai gali turėti priešuždegiminį, antivirusinį, priešvėžinį ir antidepresinį poveikį. Gerina smegenų ir raumenų funkciją, mažina gliukozės kiekį kraujyje ir sumažina svorį. Obuoliuose esančios skaidulos susijusios su žarnyno...
Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys pasidalijo nuotaikingu vaizdo įrašu, kaip kieme besilankantis briedis raško ir gardžiai kremta obuolius tiesiai nuo medžio.
Tūkstančiai žmonių sureagavo į Lidijos pasiūlymą pasiimti jos tėvų kieme skintų obuolių. Į žmonių klausimus, kaip galima jai atsidėkoti, ji atsakė, kad niekaip, nes tęsia gerąją iniciatyvą ir dalinasi su kitais tuo, ką turi. „Tegul kuo daugiau namų kvepia pyragais ir obuoliene“, – šypsodamasi sako ...
Obuoliai yra galingas mūsų organizmui svarbių mikroelementų šaltinis, jie gali pakeisti daugybę vaistų, todėl jie mums tik į naudą.
Obelis prie namų ar soduose auginantys jau suka galvas – ką daryti su derliumi. Dėžės sparčiai pildosi, bet visų juk nesuvalgysi. Žinoma, obuoliais, kaip ir kitomis gėrybėmis, visada galima pasidalyti su kitais, jei jų turite išties daug – galbūt naudinga ir parduoti. O jei net ir tai darant lieka d...
Į Eglės sodą plūsta nepažįstami žmonės: moteris dalinasi gėriu – nemokamai atiduoda obuolius ir kriaušes (2)
Po dvidešimt dvejų metų emigracijos į tėvų išpuoselėtą vaikystės sodybą Vydmantuose sugrįžusi Eglė Gabrėnaitė antrus metus iš eilės nepažįstamiems žmonėms dovanoja sodo obuolius ir kriaušes.
Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!
Pasaulyje gausu klaidingos informacijos, ypač apie mitybą ir svorio metimą. Tad nenuostabu, kad sunku atsirinkti, kas yra tiesa, o kas melas.