obuoliai

740 straipsnių

Obuolys (lot. pome, iš lot. pōmum 'vaisius') – sultingasis netikrasis vaisius su 3-5 lizdais ir 2-3 sėklomis lizde, būdingas daliai erškėtinių šeimos augalų iš obelinių pošeimio. Būdinga plona odelė (egzokarpas), sultingas minkštimas (mezokarpas) ir kieti sėklas supantys lukštai (endokarpas).

6 priežastys, kodėl kasdien reikėtų suvalgyti po obuolį

Obuoliai su šokoladu

Kartu su obuoliais rauginti agurkai – galėsite mėgautis visą žiemą

Vaida Kurpienė apie tai, ar reikia lupti obuolius ir kam jie padeda lieknėti + 5 receptai

5 priežastys, kodėl reikia valgyti obuolius, – nauda sveikatai ir efektyviai mažėjantis svoris

Obuoliai: 5 nebrangūs, bet gardūs ir sotūs patiekalai iš obuolių – tiks ir pusryčiams, ir vakarienei

Sigitas Kanišauskas

„Darbuojamės taip, kad net dūmai rūksta“, – smagiai tarė „Aukštikalnių sodų“ direktorius Arvydas Paškevičius, kuomet praėjusios savaitės viduryje telefonu pasiteiravome, kaip klojasi didysis darbymetis – obuolių skynimas. Tam, kad įsitikintume, kaip iš tikro tie „dūmai rūksta“, praėjusio penktadieni...

Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

Obelis prie namų ar soduose auginantys jau suka galvas – ką daryti su derliumi. Dėžės sparčiai pildosi, bet visų juk nesuvalgysi. Žinoma, obuoliais, kaip ir kitomis gėrybėmis, visada galima pasidalyti su kitais, jei jų turite išties daug – galbūt naudinga ir parduoti. O jei net ir tai darant lieka d...

Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!