Tikrai greitai paruošiamas desertas, kurį labai rekomenduoju. Tešlą užmaišysite per 10 minučių, o iškepa keksiukai taip pat greitai. Žinoma, jeigu naudosite didesnes keksiukų formas, kepkite šiek tiek ilgėliau, maždaug 20 minučių. Vietoje ryžių miltų galite naudoti ir paprastus.

Labai kvapnūs, išraiškingo pistacijų skonio keksiukai. Išbandykite!

Reikės:
90 g išlukštentų nesūdytų pistacijų,
100 g sviesto,
1 šaukštelio malto kardamono,
1 vanilės ankšties arba šaukštelio vanilinio cukraus,
60 g ryžių miltų,
100 juodojo šokolado,
100 g cukraus,
2 šaukštų aguonų,
0,25 šaukštelio druskos,
4 kiaušinių baltymų,
kapotų pistacijų papuošimui (nebūtina).

Gaminimas. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir kaitinkite, kol sviestas paruduos. Nukelkite nuo viryklės, suberkite kardamoną ir vanilę. Leiskite pastovėti 10 minučių ir perkoškite.

Pistacijas sumalkite ir sumaišykite su ryžių miltais, cukrumi, aguonomis bei druska. Įmaišykite šiek tiek paplaktus kiaušinių baltymus. Pakaitinkite šokoladą, kol šis ištirps. Įmaišykite į tešlą atvėsusį sviestą ir pusę šokolado masės.

Į 8 standartinio dydžio keksiukų formeles įdėkite popierinius kepimo krepšelius. Tešlą išdėliokite į paruoštas keksiukų formeles ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Ataušinkite, apliekite likusiu šokoladu, pabarstykite kapotomis pistacijomis ir ragaukite.

Skanaus!