Mokslo metų pradžią švenčia visi – nuo mažų iki didelių. O kokia šventė be skanumynų. Tad kviečiame grįžimo į mokslus proga paruošti išskirtinių desertų. Tekste rasite net tris prancūziškus desertus, taip pat – naminių šokoladinių saldainių ir citrininių ledų receptus.
desertai
625 straipsnių
Desertas – patiekalas, patiekiamas baigiant valgyti po pagrindinių patiekalų, paprastai saldus ar iš vaisių. Žodis desertas kilęs iš vid.pranc. desservir 'nurinkti stalą', iš des- 'nu-' + servir 'serviruoti', o šis iš lot. servire 'būti vergu, servu; būti naudingu'.
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
Iš Alytaus kilusi Milena Platūkė, Vilniuje praleidusi 12 metų, nutarė grįžti atgal į gimtąjį kraštą. Čia, prie pat Baltosios rožės tilto, ji sumanė atidaryti kavinukę „Traukinys M23“, kuri traukia praeivius savo išskirtinumu, mat yra įsikūrusi seno traukinio vagone. Be to, lankytojus vilioja ir iš t...
Jei galvojate, kad grilis skirtas tik mėsai ir daržovėms, pagalvokite iš naujo: čia puikiai jausis ir įvairūs vaisiai. Žinomam keliautojui, kulinarui ir grilio entuziastui Vytarui Radzevičiui šis gastronominis atradimas – ne naujiena, tad jis sutiko pasidalyti patarimais, kaip tinkamai grilinti vais...
Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi naujo deserto receptu. Ne bet kokio – kokosinio tiramisu. Įspūdingai atrodantis desertas, nepakartojamas ir jo skonis. Toks šis kokosinis tiramisu.
Pasigaminti sveikesnių desertų nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – įsitikinkite tuo kepdami bananų duoną. Juk vasarą paprastai ir šiaip norisi lengvesnio maisto, kur vyrauja švieži sezoniniai vaisiai, uogos ar natūralios jų tyrės. Bananų duoną tikrai pamėgsite.
Šis tortas vadinamas „Tėvo dienos tortu“ ir įtrauktas į maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorės Živilės Stumbrienės geriausių desertų TOP-5-uką. Maisto kūrėja tikina: šis desertas nepakartojamas ir ragina visus išbandyti nesudėtingai paruošiamą desertą be miltų. „Pagaminamas itin paprastai, o sko...
Šiluma džiuginančiomis vasaros dienomis norisi pasilepinti burnoje tirpstančiu gaiviu desertu. Purus kaip debesėlis citrusinis tiramisas, spalvingas želė tortas, o gal plombyrinis uogų pyragas – pasigaminti paprasčiau nei paprasta, todėl bent kartą paskanauti tikrai verta kiekvieną.
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
…Parašyti apie „Bundu“ norėjosi senai. Tikiuosi, kad ne tik todėl, jog telefono nuotraukų galerija pilna jų kepinių ir ten sutiktų keturkojų draugų nuotraukų, bet ir todėl, kad norisi kuo daugiau žmonių paskatinti atrasti vietą, kur bėgimas ir spūstys kažkaip ima ir pradingsta vos užvėrus mėlynas du...
Jei pagaminsite tokį spurgų šimtakojį, neabejotinai sulauksite daug džiaugsmo ir šypsenų. Ir ne tik iš vaikų. O svarbiausia, kad paruošite šį spurgų šimtakojį be galo paprastai ir greita.
„Jo desertai – meno kūriniai“, „Nieko panašaus joks kitas konditeris Lietuvoje nekuria“, „Tai – perfekcionistas, žmogus-žaibas, kurio galvoje nuolat sukasi idėjos“, – taip apie vieną garsiausių Lietuvos konditerių Evaldą Jušką kalba jo artimieji, draugai ir kolegos. Ir nors pats Evaldas iš pirmo žvi...
Braunis – greitas ir skanus desertas jūsų Velykų stalui.
Kokios šv. Velykoms be desertų. Paprašyta pasidalyti gardžiomis rekomendacijomis, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė siūlo išbandyti šiuos desertus: „Paukščių pieno“ pyragas, karališkas varškės pyragas, rageliai su zefyru, prancūziškas pyragas su migdoliniu kremu, šokoladinis...
Po septynerių emigracijoje praleistų metų Laima Vizbarienė grįžo į Lietuvą puikiai žinodama, ką veiks. Laisvalaikio pomėgis gaminti prancūziškus desertus buvo toks sėkmingas, kad išaugo į nuosavą verslą. Šiandien Laima ne tik kuria desertus, tačiau ir kitus moko, kaip juos gaminti.
Akylesni pirkėjai „Iki“ parduotuvėse jau pastebėjo naujas spalvas konditerijos skyriuose ir užuodė dar įvairesnius šviežiai iškeptų duonų, bandelių kvapus. Tai – kruopščiai su meile kurtos „Iki“ konditerijos ir kepinių naujienos, kurių pristatymas jau virtęs pirkėjų pamėgta tradicija. Dar labiau išp...
Tūkstantinę auditoriją socialiniuose tinkluose subūrusi Sonata svajoja vestuvėms pagaminti tortą pagal naujausią mados klyksmą (2)
Nors iki vasaros dar beveik keturi mėnesiai, pasiruošimas vestuvių ir kitų švenčių sezonui įsibėgėja. Su tuo sutinka ir daugiau nei 20 tūkstančių sekėjų instagrame turinti „Sweet Spot Pastry“ įkūrėja, konditerė Sonata Šalkauskaitė. Ji tinklalaidėje „Ar valgoma?“ dalijasi tiek auksiniais patarimais p...
Nežinau, kaip jūs, bet aš kiekvieną savaitgalį kepu pyragą. Būtų laiko, kepčiau ir dar dažniau – skanūs desertai visada džiugina. Neabejotinai tokie yra ir maisto tinklaraštininkių pyragai. Tekste rasite šiuos receptus: pyragas „Karpatka“, geriausias pasaulyje pyragas, meduolių tortas vos iš 3 ingre...
Konditeris Ali Gadžijevas pataria, kaip kaneles kepti, kad teisingai apskrustų ir iškepusios kreivai nesukristų bei kokių klaidų nedaryti kepant desertus silikoninėse formelėse.
Sutikite: naminiai desertai – patys gardžiausi. Neabejotinai toks bus ir šis desertas, kuris skoniu nė kiek nenusileidžia populiarajam šokoladui. Išbandykite šį desertą – įsitikinsite patys.
Artėjančios gražiausios metų šventės žadina norą palepinti artimuosius ne tik dovanomis bei dėmesiu, bet ir nekasdieniais gardumynais. Vis dėlto nereikia išleisti daug pinigų ar pačiam būti profesionaliu konditeriu, kad vos iš kelių ingredientų sukurtume išskirtinį desertą Kalėdų ar Naujųjų metų sta...
Laukdami švenčių ir planuodami jų stalą galvojame ne tik apie silkes, mišraines ir kepsnius – ne mažiau svarbūs ir desertai. Gaivūs, šokoladiniai, su vaisiais ir pan. – saldumynų įvairovė tokia didelė, kad norint išsirinkti teks gerokai pasukti galvą. Surinkau 12 receptų – įvairiam skoniui, skirting...