Velykinis tempas gali kaip reikiant išvarginti, ypač jei esate atsakingas už vaišių stalą, sulaukėte netikėtų svečių ar patys norite, išsiruošę pas gimines, nusivežti kažkokį gardėsį. Neturintiems nei daug laiko, nei įspūdingo konditerio talento, siūlome keturias velykinių desertų idėjas, kurioms įg...
desertai
631 straipsnių

Desertas – patiekalas, patiekiamas baigiant valgyti po pagrindinių patiekalų, paprastai saldus ar iš vaisių. Žodis desertas kilęs iš vid.pranc. desservir 'nurinkti stalą', iš des- 'nu-' + servir 'serviruoti', o šis iš lot. servire 'būti vergu, servu; būti naudingu'.
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
Tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė Jurga Medžionienė sako, kad kai norisi greito ir gero rezultato, filo tešla – teisingas pasirinkimas. Šįkart tinklaraštininkė gamino pyragėlius iš to, kaip pati sako, kas buvo šaldytuve. Receptas gimė ekspromtu, tačiau pyragėliai, šypsosi Jurga, be galo gardūs...
Galvojate, ką tokio skanaus ir gaivaus pagaminti Velykų stalui ir nustebinti artimuosius? Knygos „5 produktai“ autorė, maisto tinklaraištininkė Roma Labžentė dalinasi desertais, kuriuos išbandė tūkstančiai jos sekėjų. Jiems nereikės nei daug ingredientų, nei laiko, nei pastangų, o jų visų skonis tie...
Prancūzijoje gyvenanti Kristina nepaliauja stebinti savo kepiniais – dalijasi prancūzus pavergusių grybukų receptu (1)
Prieš 14 metų gyventi į Prancūziją persikėlusi tinklininkė Kristina Kuzmickienė niekada nepamiršo nei Lietuvos, nei lietuviškos virtuvės. Turėdama galimybę organizuoja tarptautines tinklinio varžybas, o meilę lietuviškiems desertams ketina paversti verslu. Nes nors Kristina gamina ir prancūziškų ska...
Desertų kūrėja, konditerijos verslo steigėja ir puoselėtoja Liucina Rimgailė pristatė dvi naujas knygas – „Sausainis“ ir „Tiramisu“. Kurdama knygas jau penkių kulinarinių knygų autorė siekia priminti bei atkreipti dėmesį į socialinę, kultūrinę ir net politinę desertų reikšmę bei keisti susiformavusį...
Kalėdos – tai metas, kai namai prisipildo jaukumo, dovanų ir, žinoma, nuostabiai gardžių kvapų. Saldūs kepiniai tampa neatsiejama šventinio stalo dalimi, o pyragai ir sausainiai ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir suteikia šilumos brangiausioms akimirkoms su šeima. Tačiau ar kada susimąstėte,...
Mokslo metų pradžią švenčia visi – nuo mažų iki didelių. O kokia šventė be skanumynų. Tad kviečiame grįžimo į mokslus proga paruošti išskirtinių desertų. Tekste rasite net tris prancūziškus desertus, taip pat – naminių šokoladinių saldainių ir citrininių ledų receptus.
Iš Alytaus kilusi Milena Platūkė, Vilniuje praleidusi 12 metų, nutarė grįžti atgal į gimtąjį kraštą. Čia, prie pat Baltosios rožės tilto, ji sumanė atidaryti kavinukę „Traukinys M23“, kuri traukia praeivius savo išskirtinumu, mat yra įsikūrusi seno traukinio vagone. Be to, lankytojus vilioja ir iš t...
Jei galvojate, kad grilis skirtas tik mėsai ir daržovėms, pagalvokite iš naujo: čia puikiai jausis ir įvairūs vaisiai. Žinomam keliautojui, kulinarui ir grilio entuziastui Vytarui Radzevičiui šis gastronominis atradimas – ne naujiena, tad jis sutiko pasidalyti patarimais, kaip tinkamai grilinti vais...
Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi naujo deserto receptu. Ne bet kokio – kokosinio tiramisu. Įspūdingai atrodantis desertas, nepakartojamas ir jo skonis. Toks šis kokosinis tiramisu.
Pasigaminti sveikesnių desertų nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – įsitikinkite tuo kepdami bananų duoną. Juk vasarą paprastai ir šiaip norisi lengvesnio maisto, kur vyrauja švieži sezoniniai vaisiai, uogos ar natūralios jų tyrės. Bananų duoną tikrai pamėgsite.
Šis tortas vadinamas „Tėvo dienos tortu“ ir įtrauktas į maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorės Živilės Stumbrienės geriausių desertų TOP-5-uką. Maisto kūrėja tikina: šis desertas nepakartojamas ir ragina visus išbandyti nesudėtingai paruošiamą desertą be miltų. „Pagaminamas itin paprastai, o sko...
Šiluma džiuginančiomis vasaros dienomis norisi pasilepinti burnoje tirpstančiu gaiviu desertu. Purus kaip debesėlis citrusinis tiramisas, spalvingas želė tortas, o gal plombyrinis uogų pyragas – pasigaminti paprasčiau nei paprasta, todėl bent kartą paskanauti tikrai verta kiekvieną.
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
…Parašyti apie „Bundu“ norėjosi senai. Tikiuosi, kad ne tik todėl, jog telefono nuotraukų galerija pilna jų kepinių ir ten sutiktų keturkojų draugų nuotraukų, bet ir todėl, kad norisi kuo daugiau žmonių paskatinti atrasti vietą, kur bėgimas ir spūstys kažkaip ima ir pradingsta vos užvėrus mėlynas du...
Jei pagaminsite tokį spurgų šimtakojį, neabejotinai sulauksite daug džiaugsmo ir šypsenų. Ir ne tik iš vaikų. O svarbiausia, kad paruošite šį spurgų šimtakojį be galo paprastai ir greita.
„Jo desertai – meno kūriniai“, „Nieko panašaus joks kitas konditeris Lietuvoje nekuria“, „Tai – perfekcionistas, žmogus-žaibas, kurio galvoje nuolat sukasi idėjos“, – taip apie vieną garsiausių Lietuvos konditerių Evaldą Jušką kalba jo artimieji, draugai ir kolegos. Ir nors pats Evaldas iš pirmo žvi...
Braunis – greitas ir skanus desertas jūsų Velykų stalui.
Kokios šv. Velykoms be desertų. Paprašyta pasidalyti gardžiomis rekomendacijomis, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė siūlo išbandyti šiuos desertus: „Paukščių pieno“ pyragas, karališkas varškės pyragas, rageliai su zefyru, prancūziškas pyragas su migdoliniu kremu, šokoladinis...
Po septynerių emigracijoje praleistų metų Laima Vizbarienė grįžo į Lietuvą puikiai žinodama, ką veiks. Laisvalaikio pomėgis gaminti prancūziškus desertus buvo toks sėkmingas, kad išaugo į nuosavą verslą. Šiandien Laima ne tik kuria desertus, tačiau ir kitus moko, kaip juos gaminti.
Akylesni pirkėjai „Iki“ parduotuvėse jau pastebėjo naujas spalvas konditerijos skyriuose ir užuodė dar įvairesnius šviežiai iškeptų duonų, bandelių kvapus. Tai – kruopščiai su meile kurtos „Iki“ konditerijos ir kepinių naujienos, kurių pristatymas jau virtęs pirkėjų pamėgta tradicija. Dar labiau išp...