Braškiniai tortai, pyragai, desertai - mano aistra, galėčiau valandų valandas eksperimentuoti su šiomis uogomis. Varškės desertas visą šeimą pribloškė lengvumu, gaivumu ir nuostabiu braškių aromatu.
Siūlau ir jums nepraleisti braškinio sezono! jei norite pasiūlyti receptą, rašykite mums el. paštu info@5braskes.lt
Dalinkimės savo virtuvės šedevrais!
Braškinės varškės desertas-tortas
REIKĖS:
300 g cukraus;
4 šaukštų krakmolo;
1,5 l pieno;
400 ml braškių sirupo;
400 g paprastų sausainių;
50 g sviesto;
500 g varškės;
300 g braškių;
kelių šauštelių cukraus pudros;
mėtų šakelės.
GAMINIMAS:
Varškę gerai ištrinkite su vaniliniu cukrumi. Krakmolą ištirpinkite keliuose šaukštuose pieno. Likusį pieną užvirinkite. Į jį lėtai supilkite krakmole ištirpusį pieną, viską dar kelias minutes pavirkite. Šią kompotą primenančią masę supilkite į varškę. Viską labai gerai išmaišykite.
Palaukite kelias minutes, kol masė pravės, ir supilkite braškių sirupą. Viską dar kartą labai gerai išmaišykite.
Sviestą ištirpinkite (aš įdedu kelioms minutėms į mikrobangų krosnelę) ir sumaišykite su sutrupintais sausainiais. Jais išklokite pyragui skirto indo dugną ir kraštus, supilkite varškės masę ir dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Sustingusį pyragą papuoškite supjaustytomis braškėmis, cukraus pudra ir mėtomis.
SKANAUS!