Jos, atrodo, ir sukurtos tam, kad būtų prikimštos. Ir nesvarbu, kas tai bus – malta mėsa su ryžiais ar be jų, sūris, vaisiai ar įvairios daržovės. Svarbiausia – įdarytas paprikas gerai ištroškinti.
Kokios tinka? Nemažos, kad būtų kur grūsti gėrybes, ir lygios, kad įdaras idealiai užpildytų kiaurymę. O dėl spalvos, tai galite rikiuoti ir tautinę – trispalvę mozaiką: geltonas, žalias ir raudonas paprikas.
Reikės:
Įdarui:
12 saldžiųjų paprikų (įvairių spalvų),
350 g maltos mėsos,
150 g ryžių,
1 didelės svogūno galvos,
3–4 šakelių petražolių ir krapų,
1 ryšulio svogūnų laiškų,
druskos,
pipirų,
2 šaukštų augalinio aliejaus.
Padažui:
1 litro grietinėlės (10 proc. riebumo),
2 šaukštų pomidorų padažo,
1 svogūno galvos,
3 skiltelių česnako,
3-4 šakelių petražolių ir krapų,
šlakelio augalinio aliejaus,
druskos,
pipirų.
Gaminimas.
1. Paprikas kruopšiai nuplaukite ir kiekvienai nupjaukite galą su uodegyte – bus beretė, kurią uždėsime ant įdarytos paprikos.
2. Paprikos vidurius kruopščiai išgremžkite.
3. Ryžius nuplaukite, suberkite į verdantį ir pasūdytą vandenį ir virkite 7 minutes. Išverskite apvirtus ryžius į kiaurasamtį, leiskite nuvarvėti.
4. Svogūno galvą ir žalumynus susmulkinkite atskirai. Iš pradžių aliejuje iki gelsvumo (apie 3 min.) pakepinkite svogūną, paskui suberkite žalumynus ir kepkite dar 1 min.
5. Maltą mėsą, ryžius, svogūną su žalumynais sumaišykite, pagardinkite pipirais, druska.
6. Įvairiaspalves paprikas prikimškite įdaru, ant viršaus uždėkite beretes.
7. Metas padažui. Supjaustykite svogūną ir česnaką, juos pakepinkite 2 min. aliejuje. Paskui supilkite pomidorų padažą, grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Padažą kaitinkite ant lėtos ugnies 7 min., paskui suberkite smulkintus žalumynus, pamaišykite ir nukaiskite.
8. Įdarytas paprikas sustatykite į platų puodą, užpilkite padažu, uždenkite ir troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 35 min.