O kaip žinoma, dažnai valgomas tas pats maistas pabosta. Todėl siūlome išbandyti netradicinį cepelinų receptą. Su varške gaminami didžkukuliai jau irgi nieko nebestebina, o va, štai su vištiena - kitas reikalas.

Tikrai įdomus ir paprastas receptas, o skonis pribloškiantis! Nuodėmė neišbandyti

Tešlai reikės:
12 vidutinio dydžio bulvių,
250 g krakmolo,
druskos.

Įdarui reikės:
500 g vištienos filė,
1 morkos,
1 svogūno,
druskos,
vištienos prieskonių.

Gaminimas. 6 bulves išvirkite su lupenomis, o kitas 6 nuskuskite. Kol verda bulvės, pasiruoškite įdarą.

Vištieną apvirkite vandenyje. Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, tuomet sudėkite tarkuotą morką. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, sudėkite labai smulkiai supjaustytą vištieną. Pagardinkite prieskoniais ir dar šiek tiek patroškinkite, uždengusios keptuvę dangčiu. Palikite atvėsti.

Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale (jokiu būdu nesmulkinkite elektriniu smulkintuvu, nes gausite gličią masę). Žalias bulves sutarkuokite smulkia burokine trintuve, jei lieka skysčio, nusunkite šaukštu. Abi bulvių mases sumaišykite su krakmolu ir druska. Gerai išminkykite.

Formuokite cepelinus ir dėkite į verdantį vandenį 20-25 minutėms.
Skanaus!