Ištikima „5 braškių“ skaitytoja Simona klausia Jolantos, kaip numalšinti saldumynų troškulį nepakenkus savo figūrai.
„Stengiuosi maitintis sveikai, nepiktnaudžiauti cukrumi ir tuščiais angliavandeniais, bet, kai žinau, kad visuose namų kampuose slepiasi skanumynai - negaliu atsispirti. Gal galite patirti, kuo geriausia užkandžiauti, kad nekiltų pagunda saldumynams?“, – klausia mūsų portalo skaitytoja Simona.
J. Leonavičiūtė sako, kad užkandžiai yra didelė problema. Visada norisi kažko saldaus, skanaus, bet sveiko. Tačiau profesionali trenerė siūlo išeitį, kuri padės patenkinti smaližės instinktus ir nepriaugti papildomų kilogramų.
„Užkandžiams labai tinka šie saldieji patiekalai. Pirmas desertas: perpjaukite obuolio riekę ir užtepkite šaukštą žemes riešutų sviesto, šiek tiek medaus. Antras pasiūlymas desertui: ant duoniuko užtepkite žemės riešutų sviesto ir kelias perpjautas braškes ar mėlynes. Trečias variantas, kurį siūlau, yra graikiško, neriebaus jogurto indelis su miško uogų užpilu.
Ketvirtas – vaisinis kokteilis. Sutrinkite miško uogas (apie stiklinę), įpilkite neriebaus graikiško jogurto indelį, įberkite šaukštą žemės riešutų sviesto arba medaus. Penktas pasiūlymas yra pasigaminti šaldytą desertą: indelis vanilinio jogurto, sauja braškių, išlukštentos pistacijos (15 vnt.). Viską išmaišyti ir plonu sluoksniu išlieti ant maistinės plėvelės. Masę įdėti į šaldymo kamerą, kol sustings“, – gardžius desertų receptus vardino J. Leonavičiūtė.