Pakenkti sveikatai šia sriuba vargiai įmanoma, nebent jūs būtumėte alergiška kažkuriam produktui arba jums būtų draudžiamas bet koks maisto apribojimas.
Laikydamosi šios dietos, visą savaitę fiziškai jausitės energingos, o optimizmas liesis per kraštus. Internete galima rasti daugybę jos variantų. Štai trys. Viena iš jų jums tikrai tiks.
I sriubos variantas
Reikės: 500 g baltagūžių kopūstų, 170 g morkų, 170 g salierų, 150 g svogūnų galvų, 150 g svogūnų laiškų, 300 g spalvotų kopūstų, 300 g pomidorų, 20 g česnako, 100 ml alyvuogių aliejaus, 1,5 l vandens, 2 kubelių daržovių sultinio, 1 šaukšto smulkintos kalendros, 1 šaukšto smulkintų čiobrelių, 1 šaukšto kario miltelių, 2 džiovintų raudonųjų aitriųjų pipirų, 2 lauro lapelių, 1 šaukštelio sojos padažo, nedaug šviežio imbiero, petražolių.
Gaminimas. Plonais žiedais supjaustytus svogūnus pakepinkite alyvuogių aliejuje kartu su smulkintais svogūno laiškais. Suberkite karį, čiobrelius, česnaką ir kepinkite ant silpnos ugnies.
Tada į puodą supilkite keptuvės turinį, užpilkite karštu vandeniu ir dėkite kubeliais pjaustytas morkas ir salierus, taip pat smulkintus baltagūžius bei spalvotus kopūstus, supjaustytus pomidorus.
Sudėkite kalendrą, sultinį, lauro lapelius, smulkiai pjaustytus aitriuosius pipirus bei kitus prieskonius iš recepto. Sriubą virkite, kol išvirs daržovės. Kada valgyti? Kai tik pasijusite alkanos.
Dietos metu negalima vartoti alkoholio, gazuotų gėrimų ir duonos. Maistą ruoškite be riebalų.
Patariama daug gerti – ne mažiau kaip 3 l mineralinio vandens per dieną. Galima ir saldintos arbatos.
Drauge su sriuba dar galima tas 7 dienas valgyti šiuos produktus:
1 diena: visi vaisiai, išskyrus bananus.
2 diena: žalios daržovės. Vakarienei – viena virta bulvė su aliejumi.
3 diena: vaisiai ir daržovės, tačiau be bulvių.
4 diena: trys bananai ir neriebus pienas.
5 diena: porcija vištienos krūtinėlės arba žuvies, šeši pomidorai.
6 diena: jautienos pjausnys su salotomis.
7 diena: rudieji ryžiai su daržovėmis.
II sriubos variantas
Sriuba ruošiama paprastai: supjaustykite 6 vidutines svogūno galvas, kelis pomidorus, 1 nedidelę kopūsto galvą, 2 žalias paprikas, 1 saliero ryšelį. Užpilkite vandeniu, palaukite, kol užvirs ir virkite apie 10 minučių.
Paskui ugnį sumažinkite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Galite įdėti 1 kubelį daržovių sultinio, druskos, pipirų, kario ir aštraus padažo.
Be sriubos, galima valgyti ir kitų produktų pagal tokį grafiką:
1 diena: visi vaisiai, išskyrus bananus. Gerkite arbatą, kavą arba spanguolių sultis, niekur neberkite cukraus. Kiek įmanoma, daugiau gerkite vandens.
2 diena: visos daržovės, išskyrus ankštines ir kukurūzus. Pietūs – desertas: galite suvalgyti keptą bulvę su aliejumi. Nevalgykite jokių vaisių, tačiau gerkite daug vandens.
3 diena: visos daržovės ir vaisiai, bulvių jau negalima (kaip ir bananų).
4 diena: daržovės ir vaisiai, galima ir bananų (trys per dieną). Pasilepinkite ir liesu pienu.
5 diena: virta liesa jautiena (300–400 g per dieną) ir švieži pomidorai. Per dieną išgerkite 6–8 stiklines vandens.
6 diena: jautiena ir daržovės (pageidautina lapinės). Bulvių nevalgykite.
7 diena: rudieji ryžiai, vaisių sultys ir daržovės.
III sriubos variantas
Reikės: 1 ryšelio salierų, 6 vidutinių svogūnų, 5–6 vidutinių pomidorų, 1 baltagūžio kopūsto, 2 žaliųjų paprikų, druskos, pipirų, „Tabasco" arba „Čili" padažo.
Gaminimas. Visas daržoves supjaustykite, kaip norite – griežinėliais, kubeliais, juostelėmis. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad jo būtų šiek tiek virš daržovių. Užvirinkite ir paskui virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
Taip pat dar leidžiami valgyti:
1 diena: visi vaisiai, išskyrus bananai. Gerti vandenį, nesaldintą arbatą arba kavą.
2 diena: žalios daržovės, susilaikyti nuo ankštinių. Vakarienei – viena kepta bulvė su augaliniu aliejumi.
3 diena: vaisiai ir daržovės, tačiau be bulvių.
4 diena: vaisiai ir daržovės, galima bananų ir lieso pieno.
5 diena: jautiena ir pomidorai.
6 diena: jautiena ir daržovės.
7 diena: rudieji ryžiai su daržovėmis, vaisių sultys.