Kopūstai

255 straipsnių

Kopūstas (lot. Brassica oleracea) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšis. Tai dvimetis (kai kurie varietetai vienmečiai) žydintis augalas, kurio žiedai gausiažiedėje kekėje. Vainiklapiai geltoni, kartais balti. Ankštaros labai stambios. Stiebas lapuotas, apatiniai lapai stambūs, mėsingi. Visas augalas pilkai žalias.

Kopūstai: 7 neabejotinai sužavėsiantys patiekalai – pigu, o valgysite lyg restorane

Toma Miknevičienė

„Šeimų virtuvės“ laidoje apsilankė tarp Lietuvos ir Vokietijos gyvenanti žinoma scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Pasirišusi prijuostę energija ir gera nuotaika trykštanti moteris laidos žiūrovams parodė, kaip paruošti tradicinį vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su k...

2024.12.16 06:15

Sultingi kopūstų lapai vilioja daugelį pavojingų kenkėjų, galinčių per labai trumpą laiką sunaikinti gūžes. Tad vos tik ant šių daržovių pastebite įvairaus kalibro skylučių, skubėkite imtis priemonių, antraip gresia likti be derlius.

2024.08.25 10:17
Elžbieta Monkevič

Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepami...

2024.05.10 00:00
Roma Macijauskaitė

Ar teko girdėti, kaip mama ar močiutė „protina“ į paauglystę žengiančią merginą: „Jei nori, kad augtų krūtinė, valgyk kuo daugiau kopūstų.“ Jei tai sukelia kreivą šypsnį, siūlau dar neskubėti stebėtis. Pasirodo, šis teiginys toks populiarus, kad apie kopūstų įtaką krūtinės dydžiui neretai teiraujasi...

2024.05.08 06:00