Laidų seriją iš Japonijos sostinės Tokijaus žurnalistas Orijus Gasanovas užbaigia atvykęs į ypatingą rajoną, kuris garsėja geriausia kava mieste. Kavinėse čia visada driekiasi eilės, o norint atsigerti kavos geriausioje vietoje - rezervuotis staliuką reikia bent jau prieš dvi savaites.
Kopūstai
253 straipsnių
Kopūstas (lot. Brassica oleracea) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšis. Tai dvimetis (kai kurie varietetai vienmečiai) žydintis augalas, kurio žiedai gausiažiedėje kekėje. Vainiklapiai geltoni, kartais balti. Ankštaros labai stambios. Stiebas lapuotas, apatiniai lapai stambūs, mėsingi. Visas augalas pilkai žalias.
Kopūstai: 7 neabejotinai sužavėsiantys patiekalai – pigu, o valgysite lyg restorane
Norint sulaukti gero kopūstų derliaus, svarbu kasmet laikytis sėjomainos taisyklių.
Raugintus kopūstus galima vadinti supermaistu, nes jie yra labai prieinami ir turi daug naudingų savybių. Tačiau vartojant juos reikia žinoti saiką, o į vaikų mitybą juos reikėtų įvesti atsargiai, įspėja specialistai.
Keičiantis metų sezonams kartu viena kitą keičia ir daržovės, tačiau kai kurias jų galima valgyti ištisus metus. Viena tokių – dėl itin patrauklios kainos, naudos sveikatai ir plataus panaudojimo vertinamas baltagūžis kopūstas. Iš šios nė pusę euro nekainuojančios daržovės galima gaminti sriubas, sa...
Sultingi kopūstų lapai vilioja daugelį pavojingų kenkėjų, galinčių per labai trumpą laiką sunaikinti gūžes. Tad vos tik ant šių daržovių pastebite įvairaus kalibro skylučių, skubėkite imtis priemonių, antraip gresia likti be derlius.
Vasarą ne vienam tenka pasukti galvą, kur dėti gausų daržovių derlių – agurkai, pomidorai, cukinijos ir kone visos kitos daržovės, kurių suvalgyti nespėjate, gali keliauti į stiklainiukus ir ramiai laukti žiemos. Skanu, sveikatai palanku, o tuo pačiu ir tvaru, mat nieko nereikia išmesti.
Ukrainos „YouTube“ kanalo apie daržininkystę ir lauko darbus „Korisne TV“ autorius birželio 21 d. papasakojo, kuo maitinti kopūstus, kad šie užaugtų stambūs ir dideli.
Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
Gausaus kopūstų derliaus nesulauksite, jei šie kenkėjai apsilankys jūsų lysvėse. Kaip kovoti su kopūstiniais baltukais ir kopūstine kandimi?
Kopūstai turi itin daug organizmui naudingų medžiagų ir mineralų. Juose yra daugybė vitamino C ir K. Kopūstuose taip pat yra daug energiją didinančių B grupės vitaminų, įskaitant B1, B2 ir B6. Dėl kopūstuose esančių antioksidantų gražėja veido oda, juos įtraukus į savo kasdienį racioną gerėja atmint...
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės tingių balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus balandėlių receptas visiems tinginėli...
Kopūstinė kandis pradeda aktyviai daugintis gegužės pradžioje. Per sezoną gali atsirasti penkios kenkėjo kartos, todėl kova su juo tampa itin sudėtinga. Laimei, galite naudoti veiksmingus liaudiškus metodus.
Jei dar ne viską pasodinote sklype, nesijaudinkite, dar yra laiko užbaigti gegužės mėnesio darbus darže ar sode.
Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepami...
Ar tiesa, kad valgant kopūstus galima pasididinti krūtinę, – šį ir kitus natūralius būdus komentuoja medikai (2)
Ar teko girdėti, kaip mama ar močiutė „protina“ į paauglystę žengiančią merginą: „Jei nori, kad augtų krūtinė, valgyk kuo daugiau kopūstų.“ Jei tai sukelia kreivą šypsnį, siūlau dar neskubėti stebėtis. Pasirodo, šis teiginys toks populiarus, kad apie kopūstų įtaką krūtinės dydžiui neretai teiraujasi...
Kopūstų sriuba – sotus ir gardus patiekalas. Tačiau nekaloringas, tad ją renkasi ir norintieji dailių kūno formų. Šiame recepte pateikiama kopūstų sriuba su vištienos kukuliais – tad ji neabejotinai tiks ir jūsų mažiesiems.
Yra įvairių liaudiškų receptų, kaip gerinti virškinimą kopūstų sultimis ar gydyti sumušimus šios daržovės lapais, kita vertus, tam yra ir mokslinio pagrindo – tyrimais pagrįsta ir paaiškinta, kodėl kopūstai veiksmingai malšina uždegimus ir gerina virškinimą bei ilgam suteikia sotumo.
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be kopūsto: juos tarkuojame salotoms, dedame į sriubas ir troškinius, o kartais ir nepagailime pusdienio, per kurį kopūsto lapus su įdaru vyniojame į balandėlius. Meniu paįvairinimui pabandykite nesudėtingą rytietišką kopūstų kepsnelių receptą – netruksite pagamin...
Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...