Jei bijote kalorijų, šis tortas jums nelabai tiks, tačiau kartais galima pasiduoti tokioms skanioms nuodėmėms. Jei nerimaujate, kad bus labai saldu, dėkite dar daugiau vyšnių, o sausainių pagrindui visai atsisakykite cukraus.

REIKĖS:

300 g sausainių;

70 g sviesto;

60 g cukraus.

400 g zefyrų;

500 ml riebios grietinėlės;

pusės citrinos;

300 g vyšnių;

15 g želatinos.

GAMINIMAS:

Susmulkinkite sausainius (geriausia  su bulvių grūstuve). Sausainių masę sumaišykite su ištirpintu sviestu ir cukrumi, dėkite į torto formą ir viską labai gerai sugruskite. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite maždaug 15 minučių.

Kol pagrindas kepa, galite paruošti kitą torto dalį. Į nedidelį dubenį suberkite želatiną ir 50 ml grietinėlės, įspauskite citrinos sultis, šiek tiek palaukite, kol išbrinks. Kuo smulkiau supjaustykite zefyrus, užpilkite grietinėle ir paliekite pusvalandžiui pastovėti. Po to šią masę kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol ištirps zefyrai.Ištirpus zefyrams supilkite želatiną (ją 20 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje), gerai išmaišykite ir palaukite, kol atvės. Vyšnias dėkite ant sausainių pagrindo, jas užpilkite zefyrų mase. Dėkite į šaldytuvą, kur tortas turėtų sustingti per keletą vanadų. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock