Nors ši dieta buvo sukurta aktorės Viktorijos Principal ir paskelbta 1987 metasi jos išleistoje knygoje  „Principal dieta“, tačiau šiandien ji ne mažiau populiari. Nors tuo metu šiuo mitybos planu daugiausiai susidomėjo aktorės gerbėjos (matydamos jos pačios pavyzdį), tačiau vėliau gerbėjus pritraukė puikūs bandžiusiųjų atsiliepimai, komplimentai ir rezultatų įrodymai. 

KAIP VEIKIA DIETA?

Laikantys šios dietos, per vieną savaitę įmanoma atsikratyti nei daug, nei mažai – nuo 3 iki 4,5 kilogramo. Tačiau šios dietos (kaip ir visų kitų) negalima laikytis dažniau nei kartą per metus. Dieta nevers jūsų badauti, mat į mitybos racioną įeina ir mėsa, ir žuvis, ir daržovės. Ją galima pavadinti subalansuotos ir sveikos mitybos planu. 

Kokia jos paslaptis? Valgoma nedidelėmis porcijomis, todėl organizmas gauna mažai kalorijų. Jei norite žadamo rezultato, bus privalu valgyti griežtai pagal siūlomą valgiaraštį ir jokiais būdais nebeužkandžiauti po 20 val. 

AR ŠI DIETA JUMS TINKA?

Ši dieta tinka tiems, kurie nori pastebimai numesti svorio, gali laikytis šių nurodymų ir yra pasiryžę įveikti alkį. Pasak šios knygos autorės, tokia dieta nerekomenduojama moterims menstruaciniu laikotarpiu ir turinčioms sveikatos sutrikimų. Nors dieta nėra pavojinga, tačiau prieš laikantys bet kokios dietos rekomenduojama pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju. 

KITI PATARIMAI:

1. Apetitui sumažinti per dieną taip pat išgerkite bent 6–8 stiklines vandens. 

2. Prieš kiekvieną valgį nepamirškite išgerti stiklinę vandens arba puodelį žalios arbatos.

3. Derinkite aktyvų gyvenimo būdą su dieta, stenkitės kuo daugiau vaikščioti, pradėkite sportuoti.

DIETOS VALGIARAŠTIS

PIRMADIENIS

Pusryčiai: 2 plaktų kiaušinių omletas, juoda duona, puodelis žalios arbatos.

Pietūs: virta kalakuto krūtinėlė (150 g), šviežių daržovių salotos, puodelis arbatos.

Vakarienė: 300 g troškintų daržovių (bulvės, morka, paprika, pupelės ir pan.) su bet kuriuo sūriu. 

Užkandis: 2 obuoliai.

ANTRADIENIS

Pusryčiai: puodelis kavos, stiklinė slyvų sulčių, keli trapučiai.

Pietūs: šviežių daržovių salotos su 100 g konservuoto tuno, stiklinė vandens su pusės citrinos sultimis. 

Vakarienė: 100 g troškintų daržovių (bulvės, morka, paprika, pupelės ir pan.) ir 100 g virtos vištienos, stiklinė vandens.

Užkandis: obuolys.

TREČIADIENIS

Pusryčiai: puodelis kavos, 2 pomidorai (paskaninti pipirais), juodos duonos gabalėlis.

Pietūs: šviežių daržovių salotos su 200 g orkaitėje keptos vištienos, juodos duonos gabalėlis, puodelis žalios arbatos. 

Vakarienė:  100 g troškintų daržovių (bulvės, morka, paprika, pupelės ir pan.) ir 100 g virtos vištienos, stiklinė vandens.

Užkandis: vidutinio didumo greipfrutas.

KETVIRTADIENIS

Pusryčiai: 2 plaktų kiaušinių omletas, juoda duona, puodelis žalios arbatos.

Pietūs: šviežių daržovių salotos, du gabalėliai juodos duonos, du kiviai, stiklinė vandens.

Vakarienė: ant grotelių arba orkaitėje kepta menkė (apie 150 g), garuose troškinta viena morka, 2 gabalėliai juodos duonos, stiklinė vandens. 

Užkandis: obuolys.

PENKTADIENIS

Pusryčiai: puodelis kavos, 2 pomidorai (paskaninti pipirais), juodos duonos gabalėlis.

Pietūs: vištienos sriuba, kriaušė. 

Vakarienė: 100 g troškintų daržovių (bulvės, morka, paprika, pupelės ir pan.) ir 100 g virtos vištienos, stiklinė vandens.

Užkandis: sauja mėgstamų uogų.

ŠEŠTADIENIS

Pusryčiai: pusės meliono ir vieno greipfruto salotos, puodelis žalios arbatos.

Pietūs: šviežių daržovių salotos su 200 g orkaitėje keptos vištienos, juodos duonos gabalėlis, puodelis žalios arbatos.  

Vakarienė: ant grotelių arba orkaitėje kepta tilapija, 2 pomidorai, juodos duonos gabalėlis, stiklinė vandens.

Užkandis: greipfrutas.

SEKMADIENIS

Pusryčiai: puodelis kavos, stiklinė slyvų sulčių, keli trapučiai.

Pietūs:  šviežių daržovių salotos su 100 g konservuoto tuno, stiklinė vandens su pusės citrinos sultimis. 

Vakarienė: 300 g troškintų daržovių (bulvės, morka, paprika, pupelės ir pan.) su bet kuriuo sūriu.

Užkandis: du obuoliai.