Mūsų skaitytoja Rugilė atsiuntė savo Joninių torto receptą. Jis ypatingas dėl dviejų priežasčių. Pirma  todėl, kad jam prireiks vos 5 ingredientų. Antra  jis gaminamas su gardžiuoju „Rududu“. Ar jūs galite atsispirti šiam skanėstui? Mes tai tikrai ne!

REIKĖS:

400 g plikytų sausainių;

2 indelių jogurtinės grietinės, maždaug 900 g;

indelio „Rududu“

cukraus pagal skonį;

5 arbatinių šaukštelių želatinos.

Papuošimui galima naudoti braškes, žemuoges, konservuotus persikus ir t.t. 

GAMINIMAS:

Visus sausainius truputėlį įpjauname. Į kiekvieną sausainį su šaukšteliu dedame „Rududu“ kremo ir suspaudžiame. Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną sausainiais. Darome kremą: želatiną sudedame į puodą ir šildome. Nuolat maišome, kol viskas ištirps. Nuimame nuo ugnies ir vėsiname. Grietinę sumaišome su cukrumi, gerai masę išplakame. Tada sudedame želatiną ir gerai išmaišome. Masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius. Vėl užpilame mūsų kremo. Dedame į šaldytuvą, palaukite, kol tortas sustings. Skanaus!