Kas mėgsta landžioti po užsienio blog'us, manau, matė tokių variantų, kai pyragai kepami be miltų, juos keičiant riešutais, avinžirniais, pupelėmis... Paragaut kažko netradiciško juk smalsu. Tad nieko nelaukdami ir pabandom ;)

Pyragui reikės:
beveik 2 puodelių virtų juodųjų pupelių,
1 banano,
3 kiaušinių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų medaus,
120 g cukraus,
4-5 šaukštų kakavos miltelių,
2 šaukštų tirpios kavos granulių,
4 šaukštų kokoso miltų (kavamale maltos kokoso drožlės),
migdolų riešutų papuošimui.

Pyrago pertepimui reikės:
šokoladinio pudingo pakelio,
250 ml kokosų pieno,
lašiuko vanilės esencijos.

Gaminimas. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti į atskirus indus.
Į trynius sudėti visus likusius ingredientus ir elektriniu maišytuvu išmaišyti iki vientisos masės.
Baltymus su trupučiu cukraus išplakti iki standžių putų. Atsargiai į šokoladinę masę įmaišyti baltymus.
Į apvalią kepimo formą įtiesti kepimo popierių ir supilti pyrago tešlą. Migdolų riešutais papuošti pyragą. Kepti 25-30 minučių. Iškeptą atvėsinti.

Pertepimą ruošiau taip: pudingo miltelius sumaišyti su 100 ml kokosų pieno, o kitą dalį puode užvirinti ant viryklės. Į užvirusį pieną supilti ištiprdytus miltelius ir gerai išmaišyti, kol sutirštės. Palikti atvėsti. Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę. Apatinę pusę dėti į tą pačią kepimo formą ir užpilti pudingą, ant viršaus uždėti viršutinę pyrago pusę. Dėti pyragą į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Pudingas visiškai nesulipina pyrago dalių, bet padaro jį drėgną. 

Skanaus!

Recepto autorė: http://keistaipaprasta.blogspot.com