Bet palaikymo nesulaukiau, pasiūliau virtinius, tačiau pritarimo irgi nesulaukiau, bet kai šovė mintis apie žemaičių blynus, tai sulaukiau pagarbos šūksnių iš visų šeimos narių.

Žemaičių blynus jau esu kartą kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu taip ir kepti.

Reikės:
15 vidutinio dydžio bulvių,
3 nedidelių kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
2 šaukštų krakmolo,
1 šaukštelio druskos,
aliejaus.

Įdarui reikės:
300g virtos jautienos,
2 morkų iš sultinio,
1 svogūno,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir sumalkite mėsmale. Sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą ir viską gerai išminkikite. Išvirtą mėsą ir morkas sumalkite. Svogūną smulkiai sukapokite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sumaišykite su mėsa. Formuokite kaip cepelinus, po to suplokite ir keptuvėje lengvai apkepkite, kad gražiai paruduotų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių sudėkite ant kepimo popieriaus blynus, lengvai pridenkite folija ir kepkite 10 minučių. Nuimkite folija ir dar 10 minučių pakepkite.

Tokių purių, neriebių ir skanių, dar nesu valgiusi.

Skanaus!