REIKĖS:
Tešlai:
3 st. miltų;
250 g medaus;
250 g cukraus;
4 kiaušinių;
1 šaukštelio sodos.
Kremui:
450 ml plakamosios grietinėlės;
700 g riebios grietinės;
100 g miltelinio cukraus;
400 g trintų braškių (gali būti šaldytos).
GAMINIMAS:
Cukrų ir medų ištirpinkite, įpilkite sodą. Viską išmaišykite. Įmuškite kiaušinius. Šią masę sumaišykite su miltais. Išminkykite tešlą. Tešlą laikykite šaldytuve vieną parą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Padalinkite tešlą į 16 dalių, stalą pabarstykite miltais. Padarykite labai plonus (beveik permatomus) apskritimus (torto formos). Tešlą kepkite ant kepimo popieriaus 10 minučių (tik kol pagels). Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šoną.
Kremui išplakite grietinę ir grietinėle, įberkite miltelinį cukrų. Viską gerai išmaišykite. Supilkite braškes ir dar kartelį labai gerai išmaišykite.