REIKĖS:
Tešlai:
3 st. miltų;
250 g medaus;
250 g cukraus;
4 kiaušinių;
1 šaukštelio sodos.
Kremui:
450 ml plakamosios grietinėlės;
700 g riebios grietinės;
100 g miltelinio cukraus;
400 g trintų braškių (gali būti šaldytos).
GAMINIMAS:
Cukrų ir medų ištirpinkite, įpilkite sodą. Viską išmaišykite. Įmuškite kiaušinius. Šią masę sumaišykite su miltais. Išminkykite tešlą. Tešlą laikykite šaldytuve vieną parą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Padalinkite tešlą į 16 dalių, stalą pabarstykite miltais. Padarykite labai plonus (beveik permatomus) apskritimus (torto formos). Tešlą kepkite ant kepimo popieriaus 10 minučių (tik kol pagels). Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šoną.
Kremui išplakite grietinę ir grietinėle, įberkite miltelinį cukrų. Viską gerai išmaišykite. Supilkite braškes ir dar kartelį labai gerai išmaišykite.
Na, dabar beliks dėlioti tešlos sluoksnius ir juos pertepti kremu. Nepaprastai gardus tortas, kurį galite papuošti šokolado ar kokoso drožlėmis. Skanaus!