Kodėl kugelis kitoks? Todėl, kad vyrai jį sugalvojo pagardinti keptos vištienos gabalėliais. Rekomenduojame ir jums išbandyti šį receptą.
REIKĖS:
2 kg bulvių;
250 g keptos vištienos (mes naudojome vieną šlaunelę);
250 ml pieno;
2 kiaušinių;
1 svogūno;
druskos;
pipirų;
prieskoninių žolelių.
GAMINIMAS:
Nuskuskite bulves, smulkiai jas sutarkuokite (užuojauta tiems, kurie neturi tarkavimo mašinos ar kombaino, tačiau verta pavargi), šiek tiek jas nusunkite. Į masę pamažu įmaišome karštą pieną, įmušame kiaušinius, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos ir gerai viską išmaišoma.
Geriausia, jei vištienos gabalėlis liko nuo senesnių pietų, tada tereikės jį įprastu būdu supjaustyti. Jei neturite, tai mėsą marinuokite ir iškepkite orkaitėje.
Į kepimo skardą išteptą aliejumi supilkite pusę kiekio bulvių masės, išdėliokite vištieną ir vėl užpilkite bulvių masę.
Kugelį dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 min.–1 val. 200 laipsnių temperatūroje. Kugelis bus iškepęs, jei įbesta ir ištraukta šakutė ar medinis dantų krapštukas bus švarus, neaplipęs bulvių mase.
Nepamirškite gardaus padažo! Skanaus!