Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
svogūnai
978 straipsnių
Valgomasis svogūnas (lot. Allium cepa, angl. onion, vok. Zwiebel, rus. лук) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos augalas. Anksčiau buvo priskiriamas lelijinių šeimai.
Kaip nustatyti, kad atėjo laikas nuimti svogūnų derlių.
Ieškantiems naujo recepto, rekomenduojame išbandyti cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu. Ir sotu, ir gardu, ir virškinimo neapsunkina. Gaminkite cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu, pietums ar vakarienei.
Ukrainietiškoje mišrainėje – pomidorai, paprikos ir morkos. Nuostabus pagardas prie mėsos, makaronų patiekalų. Ukrainietišką mišrainę vėsioje vietoje galima laikyti iki pavasario.
Ar esate gaminę lazaniją su frikadelėmis? Tad pats metas išbandyti. Mėsos ir dviejų sūrių dermė šiai lazanijai suteikia fantastišką skonį.
Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta panašiomis nuotraukomis ir įrašais, kuriuose matyti nitratų matuoklio užfiksuoti rezultatai. Nuotraukoje matyti, kad leistina nitratų norma siekia 60 mg NO3/kg, o pamatavus nitratų kiekį arbūze, aparatas rodė daugiau nei 800 mg NO3/kg.
Kaip ir bet kurią kitą daržovę, svogūnus svarbu ne tik auginti, bet ir rinkti, tinkamai laikyti. Jei svogūnai bus skinami per anksti, jie nesubręs, nebus padengti sausais žvyneliais, kurie apsaugos juos nuo grybelių ir drėgmės. Tokie svogūnai nebus gerai saugomi. Vėlyvas derliaus nuėmimas taip pat n...
Išbandykite korėjietiškus marinuotus agurkus – itin patiks mėgstantiems pikantišką skonį. Valgykite šiuos marinuotus agurkus jau po 24 valandų.
Kviečiame pasigaminti karamelizuotų svogūnų. Svogūnų karamelizavimas padeda išryškinti jų natūralų skonį. Karamelizuotais svogūnais galite gardinti sumuštinius, picas, makaronų patiekalus, sriubą, mėsą, žuvį, omletus.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nurodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.
Pasigaminkire ukrainietiškų virtinukų su bulvėmis – labai gardus patiekalas. Tinka pietums ir vakarienei. Ukrainietškus virtinukus su bulvėmis patiekite su grietine ir likusiais keptais svogūnais.
Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos: iš šviežių galima pasigaminti burokėlių lapkočių sriubą. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono)...
Bulvinius vaflius galima valgyti vienus, o galima patiekti kaip garnyrą. Žinoma, skaniausi – karšti. Bulvinius vaflius noriai ragaus ir vaikai.
Pasigaminkite tofu ir daržovių troškinį. Šį augalinio maisto chameleoną vienu pagrindinių ingredientų savo šalių virtuvėse laiko Azijos šalių gyventojai, kurie, pasak mitybos ekspertų, būtent dėl šios priežasties gyvena ilgiau. Norite tikėkite, norite ne, tačiau nepaneigsite fakto, jog tofu yra nepa...
Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
Svogūnai gali platinti kitiems augalams kenksmingus kenkėjus. Skirdami vietos daržovėms ir vaisiams sodinti, turite iš anksto žinoti sodinimo derinius, kad gautumėte sėkmingą derlių ir jų nepažeistumėte.
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės tingių balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus balandėlių receptas visiems tinginėli...
Išbandykite gaspačio sriubą su agurkais. Dažniausiai agurkai sriubose naudojami supjaustyti mažais kvadratėliais, taip jie sriuboms suteikia ne tik gaivumo, bet ir traškumo. Tačiau karštą dieną, kai norite dar gaivesnės sriubos, rekomenduojama agurkus sutrinti. Taip gaspačio sriuba su agurkais įgaus...
Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...