BISKVITINĖ TEŠLA

Ši tešla gaminama iš kiaušinių, miltų, cukraus ir krakmolo. Jei norite išgauti skirtingą biskvito tešlos skonį, galite gaminti ją šaltuoju arba šiltuoju būdu. Ruošiant tešlą šiltuoju būdu, kiaušinius reikia plakti virš šiltos vonelės, kol cukrus ištirps.

Jei norite biskvitą pagardinti razinomis, pirmiausiai jas apvoliokite miltuose ir tik tuomet įmaišykite į tešlą.
Biskvitinis pyragas su kriaušėmis

SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Kilogramas miltų, kilogramas sviesto, druskos, 20 šaukštų acto ir vandens.

Kepant patiekalus su sluoksniuota tešla, optimali orkaitės temperatūra yra 195 laipsniai. Kad kepinys nesukristų, pirmąsias 15 kepimo minučių rekomenduojama neatidarinėti orkaitės.
Tortas

KAPOTA TEŠLA

Žaibiškai paruošiama tešla iš kilogramo litų, 2 kiaušinių, pusės kilogramo sviesto ir grietinės.

Jei iš kapotos tešlos kepate pyrago pagrindą ar krepšelius, formuodami palikite aukštesnius kraštus, nes kepant jie traukiasi.
Varškės pyragas su kondensuotu pienu

TRAPI TEŠLA

Ji gaminama iš miltų, cukraus, sviesto ir kiaušinių, gardinama romo esencija, druska. Trapi tešla būna minkšta (išplakama) ir kieta (minkoma). Tam, kad tešla būtų dar puresnę, reikia įdėti varškės ar grietinės.

Jei trapi tešla bus ruošiama iš pernelyg atšildytų produktų, minkoma ji ims trupėti, o kepinio paviršius sueižės. Todėl rekomenduojama rinktis šaltus produktus.
Spurgos

PLIKYTA TEŠLA

Plikyta tešla gaminama iš miltų, vandens, pieno, kiaušinių, sviesto. Svarbiausia ruošiant šią tešlą - kaitinant ingredientus puode, nepamiršti maišyti.

Plikytos tešlos kokybei daug įtakos turi kiaušiniai: jei šių bus per mažai, tešla nekils, jei per daug - sutrūkinės kepamų sausainių paviršius.

SPURGŲ TEŠLA

Kepdami spurgas, nustatykite vidutinę kaitrą, nes jei riebalai bus per karšti, išorė greitai apskrus, o vidus liks neiškepęs.