BISKVITINĖ TEŠLA
Ši tešla gaminama iš kiaušinių, miltų, cukraus ir krakmolo. Jei norite išgauti skirtingą biskvito tešlos skonį, galite gaminti ją šaltuoju arba šiltuoju būdu. Ruošiant tešlą šiltuoju būdu, kiaušinius reikia plakti virš šiltos vonelės, kol cukrus ištirps.
SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Kilogramas miltų, kilogramas sviesto, druskos, 20 šaukštų acto ir vandens.
KAPOTA TEŠLA
Žaibiškai paruošiama tešla iš kilogramo litų, 2 kiaušinių, pusės kilogramo sviesto ir grietinės.
TRAPI TEŠLA
Ji gaminama iš miltų, cukraus, sviesto ir kiaušinių, gardinama romo esencija, druska. Trapi tešla būna minkšta (išplakama) ir kieta (minkoma). Tam, kad tešla būtų dar puresnę, reikia įdėti varškės ar grietinės.
PLIKYTA TEŠLA
Plikyta tešla gaminama iš miltų, vandens, pieno, kiaušinių, sviesto. Svarbiausia ruošiant šią tešlą - kaitinant ingredientus puode, nepamiršti maišyti.
Plikytos tešlos kokybei daug įtakos turi kiaušiniai: jei šių bus per mažai, tešla nekils, jei per daug - sutrūkinės kepamų sausainių paviršius.
SPURGŲ TEŠLA
Kepdami spurgas, nustatykite vidutinę kaitrą, nes jei riebalai bus per karšti, išorė greitai apskrus, o vidus liks neiškepęs.