Nuo seno Lietuvoje ir gretimose šalyse jokios šventės neapsieidavo be riebaus skanėsto – spurgų. „Pampuškomis“, „kropeliais“ ir kitais vardais vadinamas desertas buvo mėgstamas visoje Lietuvoje. Kaziuko mugėje kioskelių, kuriuose kepamos spurgytės, irgi netrūksta, bet naminės jos dar skanesnės.
Pasigaminkite visą krūvą šio gardėsio sau ir artimiesiems.

Reikės:
600 g varškės,
4 šaukštų cukraus,
3 kiaušinių,
200 g miltų,
1 l saulėgrąžų aliejaus,
žiupsnelio druskos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
cukraus pudros pabarstymui.

Susiję straipsniai

Gaminimas. Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir druska. Varškę ir kiaušinius gerai sutrinkite. Įberkite miltus į varškės masę ir išmaišykite. Jei spurgiukus formuosite rankomis, įdėkite dar šiek tiek miltų, tačiau geriau juos formuoti dviem šaukštais.
Aliejų užkaitinkite ant didelės ugnies. Į aliejų leiskite spurgiukus ir stebėkite, kaip jie kunkuliuoja. Tuomet primažinkite ugnį, kad nesviltų spurgos. Iškepusias spurgas sudėkite ant servetėlės, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.

Pažymėti
Dalintis
Nuomonės