Paruošta lašiša išsaugo puikų, subtilų skonį. Net ir iš šaldiklio ištraukta žuvis būna tokia gaivi, taip kvepia jūra ir vėju, kad jos sunku atsivalgyti. Jei parduotuvėje nerasite šviežios lašišos, galite naudoti ir šaldytą.

Reikės:
600 g šviežios lašišos,
100 g porų,
300 g cukinijos,
1 sauja šviežių petražolių,
šviežių krapų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Supjaustykite žiedais porus ir cukiniją. Sukapokite česnaką, petražoles, krapus. Žuvis turi būti be žvynų, su oda, išimtu stuburkauliu. Lašišos filė nuplaukite šaltu bėgančiu vandeniu ir nusausinkite. Užberkite druskos ir pipirų ant žuvies, taip pat užberkite kapotą česnaką, petražoles ir krapus. Sudėkite porus ir cukinijas į foliją, užliekite šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Viską sandariai suvyniokite ir kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Neperkepkite, nes žuvis neteks dalies savo sulčių.

Skanaus!